Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec Králové láká mladé kantory na dotace

Po studiu učte u nás a dáme vám peníze navíc. Takto lákají mladé kantory v Hradci Králové a prvním už vyplatí během jara peníze. Další zájemci se budou moci hlásit po letních prázdninách.

Sehnat kvalitního učitele, je někdy pořádný oříšek. Hradec Králové finančně podpoří budoucí kantory, kteří po ukončení univerzitního studia budou vyučovat v některé z městem zřizovaných základních škol.

Žadatelem o toto stipendium může být student studující v prezenční formě poslední ročník magisterského nebo navazujícího magisterského studia zaměřeného na přípravu učitelů základních škol. Mladí učitelé se musí zavázat k nástupu na některou z městem zřizovaných základních škol a odpracování minimálně čtyř let. Prvních pět studentů již podmínkám dotace vyhovělo a peníze dostanou během letošního jara. Další se budou moci do programu hlásit opět po letních prázdninách.

„S potřebou generační obměny učitelských sborů se nepotýká jen Hradec, jde o obecný problém. Zároveň nás velmi trápí nedostatek učitelů pro určité aprobace a také pro první stupeň. Stipendijní program je jen jedním ze způsobů, jak chceme tyto problémy řešit. Mimo to nabízíme například služební byty či další podporu,“ řekla primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Závěrem loňského roku město vypsalo stipendijní program na podporu budoucích učitelů. Určený je pro studenty, kteří studují poslední ročník prezenční formy magisterského nebo navazujícího magisterského studia. „Přihlásilo se nám celkem šest studentů, z nichž pět splnilo stanovené podmínky stipendijního programu. Každému z těchto žadatelů bude vyplaceno jednorázově 48 tisíc korun. V rámci stipendia se navíc studenti zavazují, že po škole nastoupí a odpracují čtyři roky v některé z městem zřizovaných základních škol,“ uvedla primátorka města. Celkem bude během jarních měsíců studentům vyplaceno 240 tisíc korun. 

Ohodnoť článek

Foto Jana Kroneislová

Štítky učitel, kantor, Hradec Králové, dotace, peníze, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové láká mladé kantory na dotace  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.