Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

I hradecký hejtman má doma prvňáka, kraj připravil pro školáky speciální balíčky

Královéhradecký kraj připravil pro prvňáčky balíčky pro jejich první krůčky do škol. Mezi děti rozdá téměř šest tisíc reflexních batůžků s boxem na svačinu a pracovním sešitem o bezpečnosti v dopravním provozu.

„Začátek školního roku je důležitým dnem nejen pro žáky, ale také pedagogické i nepedagogické pracovníky školy, rodiče, a zvláště pak prvňáčky. Pro ty je nástup do školy důležitou životní etapou, která s sebou nese seznamování s novým kolektivem, učiteli, prostředím a také zvykání si na dosud nepoznané povinnosti a změnu každodenního režimu. Tento den je pro mnohé z nás významný a nezapomenutelný. I já jsem letos rodič, který povede do školy svého prvňáčka, všem držím palce a přeji, aby se první školní den stal úspěšným startem ještě úspěšnějšího školního roku,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Královéhradecký kraj pro prvňáčky připravil balíčky, které obsahují reflexní batůžek se stahovacími šňůrkami, praktický box na svačinu, reflexní přívěšek na školní batoh a pracovní sešit Ferda v autoškole aneb Jak opičák k řidičskému průkazu přišel. Sešit je vyroben ve spolupráci s BESIPem.

„Balíčky jsme letos znovu připravili s důrazem na zvýšení bezpečnosti pohybu prvňáčků po městech a obcích našeho kraje, ale také s myšlenkou podpořit zdravé návyky dětí v oblasti stravování. K tomu by mohly přispět praktické svačinové dózy, které jsou nově součástí balíčku s bezpečnostními prvky. Osvojit si základy silničního provozu dětem pomůže zábavný pracovní sešit Ferda v autoškole. Všem prvňáčkům přejeme úspěšný začátek jejich cesty za vzděláním a rodičům přejeme co nejvíce trpělivosti, protože tato cesta určitě nebude vždy hladká,“ uvedl náměstek pro oblast školství Arnošt Štěpánek.

Pro školní rok 2023/24 se k 31. květnu hlásilo v Královéhradeckém kraji do 1. ročníku základní školy celkem 5 956 dětí. V Hradci Králové a okolí zahájí školní docházku 1 684 žáků. Balíčky pro prvňáčky kraj do jednotlivých škol distribuoval prostřednictvím obcí s rozšířenou působností.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky školní rok, poznámkový blok, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I hradecký hejtman má doma prvňáka, kraj připravil pro školáky speciální balíčky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.