Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté na Trutnovsku se setkávají s velkou vlnou solidarity, dostali kafe nebo pizzu

Policisté na kontrolních stanovištích v uzavřeném Trutnovsku se setkávají s velkou vlnou solidarity. Lidé je oceňují za to, že kvůli kontrolám musí stát dvanáct hodin na mrazu. Vozí jim horkou kávu nebo pizzy.

Policisté, kteří hlídkují v uzavřených oblastech, se v posledních dnech setkávají s velkou vlnou solidarity. Lidé jim na kontrolní stanoviště nosí kávu, čaj nebo něco dobrého na zub, ať už v podobě upečených sladkostí, polévky či dokonce i guláše.

„Někteří podporu vyjadřují slovně policistům přímo na kontrolních stanovištích při prováděných namátkových kontrolách, jiní vlnu solidarity vyjadřují ve veřejně dostupných příspěvcích na sociálních sítích,“ říká policejní mluvčí Magdalena Vlčková.

Autor jednoho z příspěvků například píše: „často teď projíždíme hranicemi uzavřeného okresu s rozvozy jídel a obdivujeme a litujeme kluky a holky od policie, že musí stát na silnicích ve dvanácti hodinových šichtách v mrazu. Pro nás jsou to úplně obyčejní lidé, kteří tam nestojí, protože chtějí, ale protože vykonávají svojí práci. Protože mají nařízeno tam stát. Proto jsme se rozhodli, že když máme to volno, tak jim upečeme pár pizz, uvaříme do termosek kafe a rozvezeme po stanovištích. Bylo to fajn setkání a z kluků bylo cítit překvapení, že si na ně někdo vzpomněl a že je nevidí jako nepřítele lidu.“

Včera policistům a policistkám na kontrolní stanoviště pracovníci Českého červeného kříže přivezli nápoje. „Neváhali jsme a přijeli jsme policistky a policisty alespoň touto formou na klíčová kontrolní stanoviště podpořit a přivezli jsme jim něco na přilepšenou. Jsme rádi, že jsme se toho mohli chopit a udělat tento počin, policisté to na stanovištích nemají vůbec jednoduché," říká Iveta Špičková, ředitelka Oblastního spolku Českého červeného kříže v Trutnově, která stanoviště osobně včera navštívila. 

„Přestože policistky a policisté dostávají na kontrolních stanovištích průběžně dostatek čerstvé stravy i nápojů, velice si tohoto počinu vážíme a vnímáme ho jako poděkování a vyjádření podpory policejní práci v této nelehké době. Pro policistky a policisty má toto milé gesto i velký motivační rozměr,“ dodává Petr Petřík, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

Za včerejší den byl odepřen vjezd nebo výjezd z Trutnovska celkem 181 vozidlům. Za noc, do 7. hodiny ranní, pak dalším 49 vozidlům. Celkově už od 13. února policisté vrátili více než 2000 aut.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Trutnovsko, koronavirus, kontrola, stanoviště, solidarita, káva, pizza, okres Trutnov, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Trutnovsku se setkávají s velkou vlnou solidarity, dostali kafe nebo pizzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.