Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Už jste dostali pozvánku do Clubhouse? Nová sociální síť je založená jen na zvuku

Jestli jen trochu sledujete dění na internetu, určitě jste slyšeli o Clubhouse. Nová sociální síť má nádech VIP prostoru. Zaregistrovat se totiž mohou jen pozvaní a také jen ti, kteří vlastní iPhone. Pozvánky se prodávají na internetu za stovky korun.

Facebook, Instagram, práce na počítači a večer televize – samá svítící obrazovka. To ale u nové sociální sítě Clubhouse nečekejte, ta je totiž založená pouze na zvuku. Žádné fotky, lajky a sdílení tady nenajdete.

Internetové recenze mluví o novince v superlativech s tím, že Clubhouse údajně osloví i největší odpůrce sociálních sítí. Faktem je, že právě Clubhouse je momentálně nejstahovanější aplikací na App Storu. Pro Android aplikace zatím není, ale brzy by se v Google Play měla objevit.

Nová sociální síť však není pro každého. Přístup mají pouze pozvaní, přičemž již pozvaný uživatel má pouze dvě pozvánky pro ostatní. Poté se uživatelé mohou přidávat do různých klubů nebo chcete-li místností, které jsou tematicky rozdělené. V místnosti se pak nachází publikum a řečníci, kteří sdílí své mluvené slovo. Clubhouse běží i na pozadí telefonu, takže ho můžete klidně zamknout a poslouchat řečníky třeba ve sluchátkách cestou do práce. Ovšem pozor – debata se odehrává v reálném čase a po jejím ukončení nenávratně zmizí, nic se neukládá.

Nové aplikaci velmi nahrává současná pandemie – lidem chybí socializace, možnost mít si s kým popovídat. Už minulý rok zaznamenaly obrovský boom podcasty a Clubhouse nabízí ještě něco víc. Můžete se účastnit zajímavé diskuse, můžete se i zapojit (stačí požádat a moderátor z vás udělá řečníka), ale nikdo vás přitom nevidí.  

„Je to jako kdybyste si přisedli u oběda k cizím lidem u vedlejšího stolu, protože téma rozhovoru je zajímavé,“ popisuje Magdalena Novotná na webu Heroine.cz.

„Osobně jsem si z počátku myslel, že mě Clubhouse nemůže žádným způsobem zaujmout. Když mi ale kamarád nabídl pozvánku, tak jsem usoudil, že bych jej mohl alespoň vyzkoušet. Prošel jsem si tedy základním nastavením a najednou jsem v aplikaci strávil několik hodin. Jedná o doopravdy velice návykovou síť, ze které se vám nebude chtít odcházet. S cizími lidmi, které zprvu neznáte, se během pár minut jste schopní skamarádit tak moc, jako byste je znali dlouhá léta. V jednotlivých místnostech můžete řešit opravdu všemožná témata – od fotografování, přes marketing, až po sex – a to s uživateli různých generací,“ popisuje Pavel Jelič na Letemsvětemapplem.eu.

Možná právě díky pozvánkovému systému se pro Čechy stala nová „VIP“ sociální síť tak lákavá. Na internetu se dokonce prodávají pozvánky za desítky, ale i stovky korun. V budoucnu by však měl být Clubhouse údajně přístupný pro všechny.   

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Clubhouse, podcast, sociální síť, Internet, poslech, iPhone, Facebook, Instagram, Android, App Store, Google Play, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jste dostali pozvánku do Clubhouse? Nová sociální síť je založená jen na zvuku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.