Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o apartmány ve Špindlerově Mlýně je obrovský

Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších je značný zájem o ubytování v apartmánech, a to nejen na období jarních prázdnin. Poptávka po tomto typu ubytování vzrostla oproti předchozím letům po uzávěře hotelů a penzionů kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Stoupl i zájem o dlouhodobé rezervace apartmánů.

Kvůli epidemii koronaviru je od 27. prosince z nařízení vlády zastaven provoz lyžařských areálů. Ubytovací zařízení se nesmějí využívat k rekreačním účelům už od 18. prosince. Tento týden vláda režim ubytovacích služeb ještě zpřísnila. Ubytovací služby budou moci využívat pouze lidé na služební cestě, a to bez rodinných příslušníků. Zájemci o pobyt se budou muset prokázat písemným potvrzením zaměstnavatele či objednatele služby v případě živnostníků.

I když vláda kvůli horšící se epidemické situaci nabádá lidi v Česku, aby celkově omezili pohyb, pohyb turistů po horách pěšky či na běžkách nebo skialpinistických lyžích zatím nijak omezen není. Na období jarních prázdnin se očekává v Krkonoších nárůst počtu jednodenních návštěvníků.

"Už na podzim se zvedl zájem o dlouhodobé pronájmy apartmánů, máme plno ze sta procent. Řada lidí si už tehdy uvědomila, že kvůli koronaviru nebude situace jednoduchá. Dlouhodobé pronájmy v apartmánech jsou minimálně na pět měsíců zimní sezony, často jsou na celý rok. Co se týče lidí, kteří volají do soukromí, byť je musíme odmítat, tak asi nejvyšší poptávka je na dva týdny, kdy má jarní prázdniny Praha," řekla Lenka Nevřivová z Apartmánů Špindlerův Mlýn.

V porovnání s předchozími lety je v největším krkonošském středisku podstatně méně rekreantů. Chybí zahraniční hosté, kteří by jinak v tuto dobu mezi ubytovanými převažovali. "V současné době by šlo za běžné situace o topové týdny, v Německu jsou prázdniny. Hory by tak nyní praskaly německou klientelou ve švech," řekla Nevřivová.

Podle majitele ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martina Jandury je o jakékoli možné ubytování ve Špindlerově Mlýně nyní ohromný zájem a nesouvisí to ani tak s jarními prázdninami.

Ubytovací kapacita ve městě je podle zástupců radnice asi 16.000 lůžek, z nichž zhruba 8000 připadá na apartmánové domy.

"Hotely a penziony musí mít zavřeno a tak host bere vše, co je k dispozici. Pochopitelně apartmány jsou proto totálně vyprodané. Začalo to od chvíle, kdy vláda nařídila uzavření hotelů a penzionů," uvedl Jandura.

Podle něj možnost ubytování v apartmánech vrhá ve Špindlerově Mlýně špatné světlo na skiareál, hoteliéry i penziony. Přestože jsou hotely a penziony zavřené, v horském středisku jsou tisíce hostů.

Krkonoše nyní nabízejí dobré sněhové podmínky. Hlavně o víkendech jsou hory plné vyznavačů běžeckého lyžování, skialpinismu a rekreantů. Běžkaři mají k dispozici desítky kilometrů upravených stop.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, reality, Krkonoše, byt, Špindlerův Mlýn, penzion, jarní prázdniny, hotel, pandemie covidu-19, Česko, Německo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o apartmány ve Špindlerově Mlýně je obrovský  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.