Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Vánoční úklid od profesionálů vyjde i na několik tisíc, zájem je velký

Zájem o vánoční úklid od specializovaných firem rok od roku roste. Stále více Čechů nechce nebo nemůže trávit svůj volný čas uklízením. Pokud nad podobnou službou uvažujete také, měli byste si pospíšit. Některé firmy už hlásí stop stav a objednávky na vánoční úklid nepřijímají.

Službu si už dávno neobjednávají jen pracovně vytížení lidé s vyššími příjmy, ale například i senioři, kteří potřebují šetřit své síly, nebo mladé rodiny s dětmi. Specializované firmy mají navíc často vybavení, které si se špínou poradí lépe než lidská ruka a běžné čistící prostředky. „Nejhorší jsou silikonové spáry u vany a sprchového koutu. Zalézá tam plíseň a spáry černají,“ říká Veronika Machová, která před Vánocemi pomáhá s úklidem a přivydělává si tak k invalidnímu důchodu. Na černé spáry používá speciální parní čistič.

Součástí vánočního úklidu je také mytí oken, praní záclon a závěsů. A také umývání míst, na která běžně tolik nemyslíme. „Nevěřili byste, kolik prachu je například na dveřích a na futrech,“ říká Veronika.

Pokud máte také zájem o profesionální úklid, máte nejvyšší čas. „Před Vánocemi je poptávka skutečně vysoká. Kdo si chce vánoční úklid objednat, měl by to udělat nejpozději tento týden,“ říká Kateřina Skohoutilová z firmy Úklid HK.

Cena vánočního úklidu v bytě 3 + 1 se pohybuje kolem dvou tisíc korun. Pokud se jedná o úklid po rekonstrukci, počítejte s tisícikorunou navíc. Celkově však platí, že za pravidelný úklid si firmy účtují daleko méně, než za jednorázový.

Pokud chcete za vánoční úklid maximálně ušetřit a přesto ho nechcete dělat svépomocí, můžete si objednat paní na úklid. Fyzické osoby mají ceny většinou nižší než firmy. Další možností, jak snížit cenu, je připravit uklízečce čistící prostředky, které máte doma.

Podle průzkumů v loňských letech Češi už ale tolik vánoční úklid neřeší. Téměř polovina lidí ho vůbec nedělá, vyplývá to z šetření společnosti Dunnhumby pro řetězec Tesco. Internet proto v předvánočním čase plní různé tipy, jak se z předvánočního uklízení nezbláznit. Například server iDnes.cz radí uklízet především tam, kam pustíte tchyni.

Děláte vánoční úklid?

Celkem hlasovalo19 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky úklid, Vánoce, peníze, čas, Veronika Machová, Tesco, Dunnhumby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční úklid od profesionálů vyjde i na několik tisíc, zájem je velký  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.