Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zítra otevírá Safari Park ve Dvoře Králové. Návštěvníci konečně uvidí nové přírůstky

Zítřejší otevření safari parku ale budou provázet mimořádná opatření, která souvisí s omezením šíření koronaviru. V celém areálu proto bude povinné nošení roušek. Týkat se to bude jak vnitřních, tak i venkovních prostor.

„Do areálu pustíme od čtvrtka přesně v souladu s vládními nařízeními 25 procent maximální kapacity zahrady,“ řekla Zuzana Boučková z Oddělení komunikace a mezinárodních projektů ZOO Dvůr Králové nad Labem.

Problémové partie (například Zooshop) jsou opatřené semaforem. Ten ukáže kdy bude možné vstoupit nebo odejít.

Návštěvníci by měli dodržovat dvoumetrové rozestupy. Dezinfekce bude k dispozici ve speciálních stojanech v areálu. Pavilony a vnitřní expozice budou otevřeny v jednosměrném režimu. Vstup do areálu bude umožněn jen přes pokladnu Kibo u letního vjezdu do safari.  

Od čtvrtečního dne až do 3. ledna 2021 bude platit snížené vstupné. V platnost zůstane i po dobu Vánoční zoo, která proběhne od 19. prosince.  

Safari park byl uzavřen od 9. října

Druhým nuceným uzavřením přišel Safari park o finanční ztrátu přesahující 6 milionů korun. Ztráta roste každým dnem.

Uzavření bude pro Safari Park ve Dvoře Králové znamenat milionové ztráty. Omezení zasáhne i Týden duchů

Včera odpoledne vláda rozhodla o uzavření kulturních zařízení včetně zoologických zahrad. Od pátku na následujících 14 dní bude muset být zavřena i ta ve Dvoře Králové nad Labem. Kromě toho, že to zasáhne oblíbenou akci Týden duchů, přijde...

V zoo se narodila v letošním roce řada mláďat. Jsou tu i nově přistěhovalá zvířata

Návštěvníci se mohou těšit na mládě hadilova písaře. Ve Dvoře je to světově unikátní chov. Po patnácti letech se tu narodil i hrošík liberijský a trojice mláďat servalů.

Na začátku října byla převezena z vídeňského Schönbrunnu slonice Drumbo z Vídně. Safari park obývají nově i dva nosorožci. Z Německa přijel nosorožec tuponosý Kusini, proslul tím, že v Německu obrátil na střechu auto ošetřovatelky. Nosorožec dvourohý Embu dorazil z Anglie,“ dodala Boučková.

Novinářům bude v pátek představen nový krokodýl štítnatý. Tento druh je kriticky ohrožený a na světě jich je chováno ani ne sedmdesát.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Simona Jiřičková; Lukáš Pavlačík, Safari Park Dvůr Králové

Štítky Dvůr Králové nad Labem, zoo, mláďata, otevření, Safari park, ČR, návštěvnost, koronavirus, dezinfekce, ZOO Dvůr Králové, Německo, Anglie, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra otevírá Safari Park ve Dvoře Králové. Návštěvníci konečně uvidí nové přírůstky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.