Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti i senioři – v Malšovicích je hřiště pro všechny generace

V hradeckých Malšovicích vzniklo nové workoutové hřiště nejen pro seniory. Nové stroje jsou hned vedle stávajícího dětského hřiště nedaleko malšovické pošty. Z většinou opuštěného hřiště se rázem stalo místo, kde to žije.

Nové venkovní stroje přitáhly velkou pozornost místních, hřiště je nyní obklopené lidmi všech generací. Nejvíc nadšené jsou děti, byť nový fitpark cílí především na seniory. Součástí outdoorového hřiště je pět posilovacích strojů – šlapací zařízení, stroj na procvičování pasu, na přitahování a shyby, jezdecké zařízení a rotoped.   

Malšovice nejsou jediným místem, kde v Hradci Králové vzniká venkovní fitpark. Zacvičit si venku na čerstvém (v rámci možností podzimní inverze) vzduchu a zadarmo budete moci také v kempu Stříbrný rybník, na Slezském předměstí nebo v Novém Hradci Králové. Město totiž získalo dotaci díky titulu Obec přátelská seniorům v soutěži, kterou každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.  

Ohlasy na veřejná sportoviště jsou velmi kladné. Fitparky umožňují i jiné aktivity, které na dětských hřištích nelze provozovat. Nejspíš právě proto si nové stroje v Malšovicích oblíbily hlavně děti, pro které je fitpark příjemným zpestřením.

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj Město HK

Štítky senioři, děti, hřiště, fitpark, Hradec Králové, Malšovice, dětské hřiště, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti i senioři – v Malšovicích je hřiště pro všechny generace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.