Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dvůr ruší slavnostní rozsvícení vánočního stromu s ohňostrojem a celodenním jarmarkem

Přípravy na advent, který začíná už příští týden v neděli, jsou ve Dvoře Králové v plném proudu. Pracovníci technických služeb instalují v ulicích města světelné převisy. Novinkou budou vánoční motivy na sloupech veřejného osvětlení u Hankova domu a na náměstí T. G. Masaryka.

Vánoční výzdoba bude hotova před začátkem adventu. Město už má i svůj vánoční strom. Jde o třináct metrů vysoký smrk, který dostalo město od obce Hajnice.

Strom byl převezen do Dvora v pátek, kdy byl také instalován na náměstí T. G. Masaryka. V následujících dnech bude ozdoben. Budou na něm ozdoby, které vytvořili v loňském roce žáci Základní umělecké školy R. A. Dvorského.

Stejně jako loni, i letos nebude chybět před stromem Královédvorský betlém. Po náměstí budou rozmístěny opět malé vánoční stromečky s ozdobami od dětí ze základních a mateřských škol.  

Kvůli epidemiologické situaci se letos ve Dvoře neuskuteční tradiční slavnostní rozsvícení vánočního stromu spojené s ohňostrojem a celodenním jarmarkem.

„I když je situace ve městě příznivější a počet nemocných s covidem-19 klesá, nechceme občany vystavovat žádnému riziku, takže jsme se rozhodli slavnostní rozsvícení vánočního stromu včetně plánovaného doprovodného programu zrušit. Doufám ale, že si to vše vynahradíme opět za rok,“ uvedl starosta Jan Jarolím.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/mestodknl

Štítky Dvůr Králové nad Labem, vánoční strom, instalace, ozdoby, rozsvícení, jarmark, betlém, ohňostroj, koronavirus, ruší, vánoční stromek, Tomáš Garrigue Masaryk, advent, Rudolf Antonín Dvorský, Jan Jarolím, Hajnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr ruší slavnostní rozsvícení vánočního stromu s ohňostrojem a celodenním jarmarkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.