Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V královédvorském safari parku můžete adoptovat zvířecí sirotky. Někteří rodiče se pak na den ocitnou v roli ošetřovatele

Dvorský safari park nachystal svoji historicky první vánoční adopční kampaň. Týká se zoologických sirotků, kteří nemají žádné adopční rodiče. Zkraje února budou ze všech adopčních rodičů vylosováni tři, kteří se stanou na jeden den ošetřovateli. Zblízka se tedy budou moci seznámit i s některými dalšími zvířaty v safari parku.

Představiteli nové vánoční kampaně s názvem Africké zvíře do každé rodiny, je deset zvířecích druhů. „V tomto náročném roce jsme víc než kdy jindy vděční za pomoc našich příznivců,“ vysvětluje ředitel safari parku Přemysl Rabas.

„Na jednu stranu se radujeme z vysoké letní návštěvnosti, opakovaná omezení však přinášejí zatím těžko odhadnutelné škody nesmírné výše, které ani silné léto zdaleka nevyrovná,“ doplňuje.

ČTĚTE TAKÉ: Uzavření bude pro Safari Park ve Dvoře Králové znamenat milionové ztráty. Omezení zasáhne i Týden duchů

Ošetřovatelem na den se může stát kdokoliv, kdo se rozhodne do 31. ledna 2021 adoptovat zvíře nebo už od letošního ledna adoptivním rodičem je. Vybráni pak budou tři náhodně vylosovaní adoptivní rodiče, kteří budou moci zažít jeden den v roli ošetřovatele v safari parku.

Safari Park Dvůr Králové je jedinečnou genetickou bankou afrických zvířat. Spousty druhů, které v Podkrkonoší žijí, není možné vidět v žádné jiné zoologické zahradě v Čechách. Často bývají raritní i v evropském a světovém měřítku. Právě na tato zvířata se kampaň zaměřuje.

Adoptovat lze jakékoliv zvíře

Zájemci mohou ale adoptovat jakékoli zvíře. V safari parku jsou i druhy, které už adopční rodiče mají, v průběhu roku ale dorazili nebo se narodili jejich noví zástupci. Jde například o nosorožce bílého Kusini, nosorožce černého Embu, slonici Drumbo, nově vylíhlého hadilova písaře, kterého ošetřovatelé odchovávají s pomocí zvláštního maňáska.

O vzácné ptáče se ve Dvoře Králové stará maňásek vyrobený z ponožky

Safari Park Dvůr Králové se pokouší uměle odchovat vzácné ptáče hadilova písaře. Aby si dravý pták nevtiskl člověka jako svůj druh, navlékají si ošetřovatelé na ruku při krmení ptačího maňáska, kterého si sami vyrobili.

Adoptovat tu ale můžete i mládě želvy paprsčité vylíhlé v historii safari parku, a spousty dalších.

Částka, která je určená pro adopci kopíruje roční náklady na chov jednoho zvířete daného druhu. Příspěvek začíná na pěti stech korunách. Podporovatelé ale mohou sami rozhodnout, kolik peněz zvířeti pošlou.  

Adoptivní rodiče pak dostanou unikátní certifikát se jménem. Podle toho, kolik přispějí, získají i různé benefity.  I nadále ale běží také jedinečný projekt Pozvi zvíře na oběd. Lidé v něm mohou hradit denní krmení pro více než třicítku zvířecích druhů.

ČTĚTE TAKÉ: Pozvi zvíře na oběd, vyzývá návštěvníky zoologická zahrada ve Dvoře Králové

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/safariparkdvurkralove

Štítky adopce, safari park, Dvůr Králové nad Labem, rodiče, ZOO, ZOO Dvůr Králové, Přemysl Rabas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V královédvorském safari parku můžete adoptovat zvířecí sirotky. Někteří rodiče se pak na den ocitnou v roli ošetřovatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.