Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Děti napekly zdravotníkům z Náchodska spoustu dobrot

V Náchodě, v Jaroměři, v Broumově nebo v Rychnově – tady všude si zdravotníci mohou pochutnávat na dobrotách, které pro ně pravidelně připravují děti z oddílu Duha Bartoňka. Do akce se může zapojit kdokoliv.

Laborantky v náchodské nemocnici nebo sestřičky v jaroměřské léčebně dlouhodobě nemocných dostaly v minulých dnech mimořádnou zásilku – občerstvení, kterým se děti z oddílu Duha Bartoňka snaží vyjádřit své díky všem zdravotníkům, kteří v těchto dnech pracují na hraně svých možností. Radost na obou stranách byla podle organizátora akce Gerda Weinlicha obrovská.

Dříve pekly hlavně sladké – bábovky, dorty, koláče. Teď nově připravují i chlebíčky nebo řízky. Do akce se zapojily desítky dětí, které nyní nemohou do oddílu chodit, ale i další dobrovolníci. Pomáhá například i Mateřská školka Březinova v Náchodě nebo lidé z Velichovek a Hustířan.

Akce „Pečeme na to“ oddílu Duha Bartoňka probíhá už od jara. Gerd Weinlich rozváží dobroty zdravotníkům každých 14 dní.

„Kdybyste měli zájem, přidejte se k nám! Upečete nebo připravíte nějakou vitamínovou bombu, můžete připsat vzkaz nebo připojit obrázek, nakontaktujete se na Gerta a domluvíte se na předání,“ píše se na webových stránkách oddílu.

Ohodnoť článek

Foto FB Oblastní nemocnice Náchod

Štítky koronavirus, dobrovolnictví, Náchod, Jaroměř, Broumov, Rychnov nad Kněžnou, zdravotníci, zdravotnický pracovník, okres Náchod, Léčebna dlouhodobě nemocných, Velichovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti napekly zdravotníkům z Náchodska spoustu dobrot  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.