Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Buďte v této nelehké době v kontaktu se svými blízkými, prosí policisté

Zvlášť teď, kdy platí řada vládních nařízení a rodiny se často vídají jen omezeně, je důležité být v kontaktu se svými blízkými alespoň telefonicky. Obzvlášť s těmi, kteří bydlí sami, upozorňují policisté.

Denně se na policisty obrací řada lidí s obavami o své blízké nebo kamarády, kterým se nemohou dovolat a nemají o nich žádné zprávy. „Pro policisty ve službě jsou tyto žádosti znamením pro okamžitý výjezd na místo, neboť nezřídka se může obava o druhé proměnit ve složité životní situace, kdy záleží opravdu na každé minutě,“ říká policejní mluvčí Magdalena Vlčková.

Nedávno se například na policisty obrátila žena s obavami o svou maminku z Rychnovska, která jí nebrala telefon, ani nereagovala na zprávy. Žena byla momentálně daleko a neměla ani možnost se za matkou rychle vydat. Proto se nakonec s prosbou obrátila na linku 158. Celý příběh měl šťastný konec, policisté našli maminku v pořádku – ta pouze usnula a neslyšela telefon.

Žena byla za pomoc velmi vděčná, dokonce poslala děkovnou zprávu, která policisty moc potěšila. „Děkuji policii v Hradci Králové, která po mém volání na linku 158 jela zkontrolovat moji matku. Když mi volali, že je v pořádku, tak se mi vypnul telefon, takže jsem jim nestihla poděkovat a omluvit se za zbytečný výjezd. Ještě jednou moc děkuji. Poučila jsem se a příště si vezmu kontakty aspoň na její sousedy,“ napsala policistům. 

Policisté doporučují všem, aby byli v kontaktu se svými blízkými – zvlášť v této nelehké době. Je také dobré mít kontakt na důvěryhodné sousedy.  „Chybějící kontakt s rodinou je pro mnoho seniorů bezesporu v této době, kdy platí vládní opatření s různými omezeními, velkou komplikací. Této situace, kdy bývají senioři více izolováni, pak mohou snáz zneužívat ti, kteří se pod různými legendami mohou snažit získat u seniorů důvěru a následně je například okrást nebo podvést. Častější, byť i telefonický kontakt s rodinou nebo důvěryhodnými sousedy či kamarády, může seniorům poskytnout větší bezpečí a v nouzi i dostupnější pomoc,“ říká Vlčková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky koronavirus, senioři, policie, rodina, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Buďte v této nelehké době v kontaktu se svými blízkými, prosí policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.