Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gladiátor aréna, paddle boardy nebo středověká bitva přilákaly letos na Stříbrňák navzdory koronaviru desetitisíce návštěvníků

Na nezájem turistů si v letošní sezoně nemohli v kempu na Stříbrném rybníku v Hradci Králové rozhodně stěžovat. Správci kempu hodnotí sezonu velmi kladně, přestože kvůli koronaviru začala později a skončila dříve. Kvůli zrušeným akcím kemp přišel zhruba o dva miliony korun.

Kemp Stříbrný rybník letos prochází velkými změnami. Nově ho totiž spravuje společnost Městské lesy Hradec Králové, která se hned od začátku roku pustila do rozsáhlé rekonstrukce. Nejspíš i díky tomu kemp letos přilákal desetitisíce návštěvníků.

„Nečekali jsme takový zájem v této době, akorát jsme měli problém vlastně v předjaří a teď se závěrem roku, že nám vypadly hlavně firemní akce, srazy a další akce zhruba za dva miliony,“ říká Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Dodává zároveň, že jarní situaci kolem koronaviru, kvůli které se museli posunout začátek sezony, využili k údržbě kempu.  A vyplatilo se. Největší zájem byl o zrekonstruované chatky, které byly v letních měsících beznadějně obsazené. „Velké oblibě se těšily i nové tramp stany. Je to zase něco nového a lidi chtěli vyzkoušet něco jiného,“ říká Žaneta Rosikońová, správkyně kempu.

Kemp Stříbrný rybník prošel velkou proměnou, která se netýkala pouze rekonstrukce chatek a nákupu nových stanů. Městské lesy se pustily do úprav zeleně, písečné pláže, renovace sociálních zařízení, vybavily kemp různými cvičícími prvky pro děti i dospělé a naistalovaly řadu naučných tabulí. To všechno má být ale teprve začátek. „Teď budeme dělat kuchyňku a rozvody sítí na poloostrově, kde chceme vystavět nové ubytovací chaloupky nad vodou. Objednali jsme ze severských zemí mobilhomy, dřevěné domečky s krásným vybavením,“ popisuje Zerzán.

Kemp přitom už letos lákal na celou řadu atrakcí – módní paddle boardy, gladiátor arénu, venkovní laser game, minigolf, rally dráhu nebo originální středověkou bitvu založenou na principu paintballu.  I díky tomu kemp letos v září získal čtyři hvězdičky od Asociace kempů České republiky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kemp Stříbrný rybník

Štítky Kemp Stříbrný rybník, léto, prázdniny, koronavirus, Hradec Králové, Městské lesy, COVID-19, rybník, Městské lesy Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátor aréna, paddle boardy nebo středověká bitva přilákaly letos na Stříbrňák navzdory koronaviru desetitisíce návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.