Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji podle rozborů vyhovuje

Voda ke koupání ve vodních nádržích v Královéhradeckém kraji je vyhovující. Hygienici tento týden provedli rozbory vody v koupališti ve volné přírodě na Stříbrném rybníku u Hradce Králové a nekvalitní vodu nezjistili. V pořádku je i voda ve všech umělých koupalištích, uvedla včera Krajská hygienická stanice v Hradci Králové.

Minulý týden rozbory zjistily zhoršenou kvalitu vody v přírodním koupališti v Dolcích u Trutnova a v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku. Po koupání v těchto lokalitách hygienici lidem doporučují osprchování čistou vodou. V Oborském rybníku hygienici zjistili zvýšené množství sinic a chlorofylu, v Dolcích může za zhoršení jakosti vody takzvané biologické oživení.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voda, koupání, léto, koupaliště, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, rybník, Krajská hygienická stanice, Dolce, Trutnov, okres Jičín, Jinolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji podle rozborů vyhovuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.