Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

NOVÁ OPATŘENÍ: Restaurace zavřou v deset večer, na větší sportovní akce smí méně lidí. Kvůli tomu se bude řešit i budoucnost extraligy

V celé republice přibývá nakažených koronavirem a proto platí ode dneška další opatření proti koronaviru. Z restaurace nebo z baru už budeme muset odejít v deset hodin večer. Zpřísní se i počet lidí na venkovních i vnitřních akcích.

S dnešním dnem budou muset bary i restaurace uzavřít v deset večer, otevřít budou moci až se šestou hodinou ranní. Toto opatření bude platit zatím dva týdny. V provozovně, kde se lidé stravují, jich bude moci být jen tolik, kolik je tu míst k sezení. Mezi zákazníky musí být odstup minimálně 1,5 metru, pokud nesedí u jednoho stolu.

Akce na stání

Venkovní akce na stání se mohou konat jen do účasti padesáti osob. Nadále platí zákaz vnitřních akcí na stání pro více než deset lidí. Výjimkou jsou schůze ústavních orgánů, soudů, výstavy nebo trhy a veletrhy.

Sportovní akce

Počet diváků na venkovních sportovních a kulturních akcích, je omezen na dva tisíce. Na vnitřních akcích smí být jen tisícovka sedících lidí, pokud jde o akce s více sektory. Toto opatření bude platit také dva týdny.

Budoucnost extraligy

Znamená to, že by mohla být na tuto dobu přerušena i hokejová extraliga. Jednou z variant, o kterých bude dnes v jedenáct hodin dopoledne jednat na mimořádném zasedání valná hromada Asociace profesionálních klubů, je, že by v soutěži pokračovaly kluby, kterým omezení nevadí. 

„Na základě závěrů z jednání bude Mountfield HK informovat fanoušky o organizaci nadcházejících zápasů, systému prodeje vstupenek a vstupu do haly,“ je uvedeno na klubovém webu. Pokud by zápasy přerušeny nebyly, zítra Lvi odjedou za Berany do Zlína. V neděli mají přijet pod Bílou věž Bílí tygři z Liberce.

Fotbalová utkání

Ligová fotbalová asociace (LFA), která v Česku řídí profesionální soutěže, rozhodnutí ministerstva zdravotnictví chápe. „Pro nás i jednotlivé kluby je podstatné, že je v tuto chvíli časově omezené na 14 dní, a všichni věříme, že se během dvou týdnů podaří situaci v Česku stabilizovat a postupně zlepšovat. S ministerstvem zdravotnictví i dalšími orgány veřejné moci jsme v kontaktu a jsme připraveni spolupracovat i nadále," uvedl v prohlášení předseda LFA Dušan Svoboda.

Hradečtí Votroci proto spustili opět prodej vstupenek na zítřejší domácí utkání proti Slavoji Vyšehrad. Prodávat se budou až do vyčerpání povolené kapacity. „Podrobné podmínky konání sportovních akcí bychom měli mít k dispozici ve čtvrtek odpoledne, případně v pátek ráno,“ je na klubovém webu.

Ohodnoť článek

Foto twitter.com/MountfieldHK

Štítky opatření, koronavir, sportovní, kulturní, akce, restaurace, bar, Prymula, sportovní událost, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové, FC Slavoj Vyšehrad, Dušan Svoboda, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NOVÁ OPATŘENÍ: Restaurace zavřou v deset večer, na větší sportovní akce smí méně lidí. Kvůli tomu se bude řešit i budoucnost extraligy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.