Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V červenci se v Peci pod Sněžkou otevře nový hotel, nabídne desítky pracovních míst

V krkonošském horském středisku v Peci pod Sněžkou se otevře nový Grand Hotel Hradec. První návštěvníky přivítá po tříleté výstavbě na začátku letních prázdnin, tedy v červenci. Pracovní místo v něm najdou desítky lidí.

Stavba hotelu vyšla na více než 300 milionů korun. Vyrostl na místě někdejšího hotelu Hradec a je zatím poslední velkou investicí do rozvoje ubytovacích kapacit v Peci. Navíc půjde v tomto městě o první čtyři plus hvězdičkový "klasický" hotel.

 „Zájem hostů o nový hotel nás mile překvapil, zaplňujeme ho podle plánu. V souvislosti s aktuální situací očekáváme vysokou last minute poptávku zejména na letní měsíce," uvedl zástupce investora Tomáš Perman. Hotel už také nabral do provozu desítky zaměstnanců.  

Ceny za ubytování budou odstupňované podle kategorií. „Hosté mohou vybírat z celkem pěti různých kategorií pokojů. Vrcholem nabídky je Royal Suite o rozloze 155 metrů čtverečních se dvěma terasami, jedna terasa je navíc vybavena vířivkou. Všechny ceny se mohou vyvíjet v závislosti na sezoně," uvedl Perman.

Hotel se začal stavět před třemi lety

Práce na stavbě hotelu začaly v roce 2017 poté, co byl odstraněn původní hotel. Ten současný je navržený ve funkcionalistickém stylu. Tvoří ho betonový skelet, vnější plášť je v kombinaci se skleněnými plochami, mramorem a opáleným modřínem.

Hotel má tři podzemní a pět nadzemních podlaží. Vytápěný je částečně za pomocí geotermálních vrtů. K dispozici je 68 dvou až čtyřlůžkových pokojů v různých cenových relacích, ve kterých najde ubytování přes 200 lidí. Je tu i několik sálů a restaurace bude otevřená i pro hosty, kteří zde nebudou ubytováni. Hotel nabídne wellness a obchod.

V Peci jde za poslední roky už o několikátou novou stavbu. V zimní sezóně 2018/2019 otevřely dva nové apartmánové hotely - Apartmány Svatý Vavřinec a Pecr Deep. Nedávno otevřel na místě staré zástavby poblíž autobusového nádraží penzion Post a při vjezdu do centra Pece u čerpací stanice roste terminál hromadné autobusové dopravy s parkovacím domem.

Ohodnoť článek

Foto relativepr.cz

Štítky hotel Grand Hradec, Pec pod Sněžkou, nový, pracovní místa, hotel, svatý Vavřinec, pracovní místo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci se v Peci pod Sněžkou otevře nový hotel, nabídne desítky pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.