Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Domov seniorů v Tmavém Dole se rozšíří, kraj to vyjde na 160 milionů korun

Rozšíření domova seniorů v Tmavém Dole na Trutnovsku bylo zahájeno. Stavební práce kraj započal včera. Po dokončení stoupne kapacita ze současných 100 lůžek o dalších 56. Vzniknout mají v novém objektu za 160 milionů korun. Stavba by měla být hotova v červenci příštího roku.

Domov v Tmavém Dole, patří mezi největší zařízení svého druhu na Trutnovsku. Právě tato investice má pomoci naplnit plán kraje vybudovat do roku 2026 v domovech pro seniory 1000 nových lůžek. V současné době má kraj v zařízeních pro seniory přibližně 2500 lůžek.

„Potřebujeme nejen zvyšovat kapacity sociálních zařízení, ale také dbát na komfortní potřeby klientů. Výstavbou zcela nového oddělení dojde k zásadnímu zlepšení kvality poskytovaných služeb," řekl k investici v Tmavém Dole náměstek hejtmana pro sociální věci Vladimír Derner (KDU-ČSL). Domov v Tmavém Dole je určen pro lidi starší 65 let, kteří potřebují pravidelnou pomoc.

Třípodlažní objekt nového oddělení má vyrůst na místě zdemolovaných objektů prvního oddělení a budovy kanceláří. „Na stavbu poskytlo dotaci 50 milionů korun ministerstvo práce a sociálních věcí, přes 110 milionů korun financuje kraj ze svého rozpočtu," řekl radní kraje pro investice Václav Řehoř (ODS).

Do zvyšování kapacit domovů důchodců investuje kraj stovky milionů korun. V letošním roce má v plánu kromě Tmavého Dolu začít i s výstavbou domovů pro seniory v Borohrádku a v Opočně. Chze zahájit ale i rekonstrukcí domova důchodců v Žacléři. Celková suma se dostane na více jak 460 milionů korun a díky ní přibude 210 lůžek.

Kraj chystá rozšířit i domov seniorů v Pilníkově na Trutnovsku o 41 lůžek za 135 milionů korun. Kapacita domova pro seniory ve Vrchlabí by měla vzrůst o polovinu na více než 100 lůžek. Tato investice spolyká asi 80 milionů korun. Významnou investicí za několik stovek milionů korun má být rozšíření domova důchodců v Hradci Králové asi o 120 lůžek.

Ohodnoť článek

Foto mujduchod.cz

Štítky domov pro seniory, Tmavý Důl, Královéhradecký kraj, investice, domov, okres Trutnov, Vladimír Derner, KDU-ČSL, Václav Řehoř, ODS, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov seniorů v Tmavém Dole se rozšíří, kraj to vyjde na 160 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.