Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na radnice v Královéhradeckém kraji dorazily stovky lidí. V některých případech se stála dlouhá fronta

Úřady radnic v Královédvorském kraji se dnes po dlouhé době znovu otevřely a úředníci měli co dělat. Jen za dopoledne dorazily stovky lidí. Největší nápor byl na registrech vozidel, na živnostenských úřadech a na agendách osobních dokladů. Před některými úřady se tvořily fronty.

Úřady fungovaly do současné doby, kvůli epidemii koronaviru, jen omezeně.  Teď se otevřely a platí zvýšená hygienická opatření. Lidé musejí nosit roušky a dodržovat dvoumetrové rozestupy.

Na magistrátu stotisícového Hradce Králové přišly stovky lidí. "Na odboru dopravy byla již před otevřením v 07:30 fronta asi dvaceti lidí. Na živnostenském úřadu byla fronta i před budovou," řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Lidé ale byli disciplinovaní a dodržovali požadované rozestupy.

Řada lidí se ale přišla na magistrát zeptat na věci, které by mohli zjistit i telefonicky. „Ne všichni se snaží zavolat a zeptat se, jak by si věc mohli vyřídit bez osobní přítomnosti na úřadě," řekla Šmídová. Zaměstnanci magistrátu dnes také začali pracovat ve směnném provozu.

Před jičínským odborem dopravy, stálo ráno ve frontě osmnáct lidí. „Za první dvě hodiny od otevření na úřad přišlo kolem 30 lidí. Na dodržování rozestupů dohlíželi strážníci, dopolední provoz byl v klidu," řekl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Největší nápor byl na registru vozidel v Náchodě. Před budovou čekali ti, co se neobjednali. Provoz na ostatních odborech náchodské radnice byl plynulý. „Na úseku registru vozidel, registru řidičů, cestovních dokladů, občanských průkazů a evidence obyvatel je i nadále nutné se předem objednat v elektronickém objednávkovém systému," upozornila mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Úředníci se ale i tak snaží neobjednaným lidem vyhovět.

Opatření  se uvolňují i na Správě Krkonošského národního parku

Ode dneška začala fungovat Správa ve stejných úředních hodinách jako před vyhlášením nouzového stavu. Jde o odbor státní správy. Muzea Správy KRNAP pravděpodobně otevřou 26. května a infocentra 8. června.

„Přestože úřední hodiny na Správě KRNAP byly obnoveny v původním rozsahu, prosíme naše partnery, aby upřednostňovali komunikaci prostřednictvím telefonu a e-mailu nebo využívali naši datovou schránku," uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Návštěvníci správy Národního parku, musí dodržovat mimořádná opatření. Tím jsou zakryté horní cesty dýchací nebo dodržování minimálně dvoumetrových rozestupů od dalších klientů a zaměstnanců Správy KRNAP.

Dneškem byl také otevřen Polský Karkonoski Park Narodowy. Na polské straně Krkonoš zůstávají nadále uzavřeny některé turistické cesty. Stále také není možné překračovat v Krkonoších hranici.

V Krkonoších skončila v souvislosti s koronavirem předčasně zimní sezona v polovině března, od té doby jsou zavřené hotely, penziony, restaurace, horské boudy, nejezdí lanovka na Sněžku a další atrakce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Statutární město Hradec Králové

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký kraj, úřad, fronty, radnice, Centrální registr vozidel, Živnostenský úřad, magistrát, Správa Krkonošského národního parku, pandemie covidu-19, Krkonoše, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na radnice v Královéhradeckém kraji dorazily stovky lidí. V některých případech se stála dlouhá fronta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.