Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jičíně budou od středy farmářské trhy na třech náměstích

Farmářské trhy v Jičíně, které patří k nejnavštěvovanějším v kraji, se opět rozjedou. Poprvé se tržiště v ulicích a na náměstích v centru města otevře ve středu a následně ještě v pátek a v sobotu. Právě na ty sobotní trhy se sjíždí do Jičína statisíce lidí z celého regionu. Kvůli epidemii koronaviru, ale budou muset prodejci dodržet řadu mimořádných opatření.

Mezi stánky budou muset být nejméně dvoumetrové rozestupy. Kvůli tomu, zaberou trhovci kromě Husovy ulice a Valdštejnova náměstí i další dvě náměstí v historickém centru města. „Využité budou i prostory Žižkova náměstí a náměstí Svobody, kterému se říká Ryneček," řekl mluvčí radnice Jan Jireš.

Na trzích bude nutné i nadále chodit v rouškách a zachovávat rozestupy. „Trhovci si zajistí dezinfekci a ochranné pomůcky včetně rukavic," řekl Jireš. Na dodržování pravidel a pomoc při pořádání trhů, bude dohlížet městská policie.

Vláda v Česku postupně uvolňuje opatření v souvislosti s koronavirem. Ode dneška se mohly otevřít kromě farmářských trhů i provozovny řemeslníků, autobazary, autosalóny a psí salóny.

Obchody, provozovny služeb, restaurace nebo památky se mají otevírat a kulturní a sportovní akce obnovovat v pěti etapách až do 8. června.

V Hradci Králové dnes začala fungovat opět městská tržnice

Po více než měsíci, obnovila dnes provoz i městská tržnice na náměstí 28. října v centru Hradce Králové. Počet prodejních míst, byl z hygienických důvodů snížen tak, aby byly mezi stánky dostatečné bezpečnostní odstupy. Aktuálně je tu pouze sedm stánků. Běžně tu je k dispozici více než 30 prodejních míst.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky farmářské trhy, opatření, Jičín, koronavirus, farmářský trh, pandemie covidu-19, Hradec Králové, Žižkov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně budou od středy farmářské trhy na třech náměstích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.