Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

O letní pobyty v kempech Královéhradeckého kraje je obrovský zájem

Když půjde vše dobře a vláda na letní prázdniny otevře kempy, ty v Královéhradeckém kraji budou nejspíš zaplněné. Zájem je velký. Objednávek, je v porovnání s předešlými roky podstatně víc.

Kempy v kraji, které jsou aktuálně uzavřeny kvůli koronaviru, návštěvníky i tak táhnou. Největší zájem je o ubytování v chatkách.

Oblíbený podkrkonošský kemp s koupalištěm u Pecky na Jičínsku. Na léto už má v chatkách plno. „V tuto chvíli rezervujeme už i pro stany a karavany. O chatky je zvýšený zájem, musíme odmítat. Co se týče stanů, tak je to v tuto chvíli zhruba na stejné úrovni jako loni," řekl Jaroslav Hudec z firmy provozující areál.

V chatkách je jinak celoroční provoz. „Nejztrátovější pro nás bude květen, červen, kdy jezdí na soustředění a různé adaptační kurzy hlavně školy. Tyto pobyty se z 80 procent ruší. Pokud se to uvolní v červnu, bude to ještě v pohodě. Pokud bychom museli mít zavřeno i přes prázdniny, bude to pro nás likvidační," řekl Hudec.

Rozvolňování preventivních opatření bedlivě sledují i v Autocampingu na Rozkoši u České Skalice na Náchodsku. Kdyby kempy mohly otevřít na letní prázdniny, i tady by se výpadek v návštěvnosti podařilo zmírnit.

„Zájem o červenec a srpen je, oproti loňsku dokonce mírně vyšší. Otázkou zůstává, jestli nás pustí do provozu. Jarní rekreace jsou samozřejmě zrušené, vracíme peníze. Byly zrušeny i všechny velké předsezonní víkendové akce. Ztráty na tržbách doposud odhadujeme na milion korun," řekl Jan Šnajdr z firmy provozující kemp.

Kemp u Rozkoše patří v Královéhradeckém kraji největším, je v provozu celoročně. Běžně tu branami projde za rok 20.000 ubytovaných. Za běžných okolností do kempů míří také cizinci.

„Vzhledem k tomu, že Češi zřejmě letos dají přednost dovolené v ČR, sezona by mohla dopadnout, tedy pokud budeme moci otevřít. Výpadek zahraničních návštěvníků, který se očekává, by Češi mohli vyrovnat bez problému," řekl Šnajdr.

Vyšší zájem o letní pobyty, mají také hoteliéři v krkonošském středisku Špindlerův Mlýn.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto atcrozkos.cz

Štítky kempy, Rozkoš, Krkonoše, zájem, Královéhradecký kraj, Jan Šnajdr, okres Jičín, Pecka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O letní pobyty v kempech Královéhradeckého kraje je obrovský zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.