Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Škoda Auto prodloužila už potřetí odstávku výroby. Tentokrát do 27. dubna

Potřetí už to snad vyjde. Automobilka Škoda Auto dnes opět prodloužila odstávku výroby ve všech třech svých českých závodech kvůli pandemii koronaviru. Zaměstnanci budou doma zatím do 27. dubna.

Původně se měla spustit výroba v pondělí 6. dubna. Poprvé, byla prodloužena do 14. dubna, následně se měli zaměstnanci vrátit na svá pracoviště 20. dubna. Teď je to zase o týden déle. Do závodů v Kvasinách na Rychnovsku, Vrchlabí na Trutnovsku a v Mladé Boleslavi, by mohli dorazit zaměstnanci až 27. dubna.  

Škodovka zastavila výrobu kvůli pandemii koronaviru ve středu 18. března večer ve všech třech svých českých závodech. Zaměstnanci dostávali od 18. března do 29. března 70 procent platu, pak se částka zvýšila na 75 procent. Stejná dohoda platí nadále. 75 procent platu tak budou zaměstnanci dostávat až do 27. dubna.

Škoda Auto má subdodavatele z celé republiky a je v Česku stěžejní firmou. Podle Sdružení automobilového průmyslu představuje Škodovka pro řadu českých dodavatelů pětinu až 30 procent jejich produkce, odstávka je tak výrazně zasáhne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Škoda auto, prodoužení, potřetí, Vrchlabí, Kvasiny, odstávka, koronavirus, ŠKODA AUTO a.s., výroba, pandemie covidu-19, Mladá Boleslav, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Sdružení Automobilového Průmyslu, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto prodloužila už potřetí odstávku výroby. Tentokrát do 27. dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.