Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Obec Stěžery rozdala svým obyvatelům dezinfekce. Dostalo se na všechny domácnosti

Obec Stěžery v posledních dnech rozdávala svým občanům alkoholové dezinfekce. Každý z občanů tak našel jednu lahvičku pověšenou na klice dveří do bytu nebo domu. Na obecním úřadě má vedení obce připravené i roušky pro seniory.

„Jedná se o dezinfekci na bázi alkoholu. Tu jsme nakoupili v 51 barelech, naplnili do lahviček a následně zajistili distribuci do jednotlivých domácností,“ řekla starostka obce Dagmar Smetiprachová.

Obecní úřad má pro veřejnost i roušky 

Obecní úřad má pro veřejnost připravený omezený počet bavlněných roušek. „V současné době máme zhruba 20 kusů,“ upřesňuje počet Smetiprachová. Ty jsou určené především pro seniory, kteří svojí vlastní roušku nemají. Vyzvednout si je mohou osobně přímo v budově obecního úřadu. 

Nová opatření ohledně odpadů 

Jedním z omezení je například uzavření sběrných dvorů. „O víkendu budou před vrata sběrných dvorů umístěny kontejnery na  bio odpad,“ říká starostka. Tyto kontejnery jsou určené pouze pro trávu, listí a odpad z kuchyně. Nikoli na větve. 

Zároveň se odložil termín pro uhrazení poplatků za odpady. „Poplatky za odpad a psi můžete letos uhradit do 30. června,“ vysvětluje Smetiprachová. Termín zároveň platí i pro vylepení známky na popelnici. 

Ohodnoť článek

Štítky dezinfekce, COVID-19, Stěžery, koronavirus, pomoc, obec, lahvička, klika, byt, dům, obyvatelé, obecní úřad, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obec Stěžery rozdala svým obyvatelům dezinfekce. Dostalo se na všechny domácnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.