Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hradci Králové vlaje vlajka pro Tibet. K akci se připojil i Královéhradecký kraj

I letos se magistrát města připojil k akci Vlajka pro Tiber. Na jednom ze stožárů vlaje od dnešního dopoledne. K akci se připojil i Královéhradecký kraj. Ten poprvé vlajku vyvěsil v roce 2013.

 „Pro Hradec je to tradiční připojení se k této kampani, která je zároveň památkou obětem povstání, které v roce 1959 potlačili čínští vojáci,“ říká Alexandr Hrabálek, primátor města Hradec Králové. 

10. března si jejím vyvěšením prakticky celý svět připomíná potlačení protičínského povstání v hlavním městě Tibetu Lhase, po němž odešel do exilu nejvyšší představitel Tibetu, čtrnáctý dalajláma. Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě.

Vlajku vyvěsilo i sídlo Královéhradeckého kraje

Ke kampani se připojil i Královéhradecký kraj. Vlajku vedení vyvěsilo na Pivovarském náměstí. "Akce je symbolem vyjádření aktu solidarity se všemi, kteří jsou utlačováni nedemokratickými politickými režimy," řekl dnes náměstek hejtmana Vladimír Derner (KDU-ČSL).

Kraj se ke světové akci Vlajka pro Tibet připojil poprvé v roce 2013 a pak v letech 2017 až 2019. V čele kraje od podzimu 2016 stojí duhová pětikoalice, předtím kraj vedly koalice v čele s ODS nebo ČSSD. "Současný vývoj ve společnosti ukazuje, že i v naší zemi nachází totalitní režimy své sympatizanty. Proto vnímám jako potřebné vyjádřit jasný postoj ke svobodě a důstojnosti člověka," uvedl Derner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KU Královéhradeckého kraje

Štítky Vlajka pro Tibet, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, akce, tradice, Tibet, Vladimír Derner, Alexandr Hrabálek, KDU-ČSL, Západní Evropa, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vlaje vlajka pro Tibet. K akci se připojil i Královéhradecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.