Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nadační fond Pink Bubble zorganizoval další pobyt pro rodiny s onkologicky léčenými dětmi

Pravidelně na začátku prosince zve Nadační fond Pink Bubble rodiny s onkologicky léčenými dětmi na několikadenní odpočinek do Krkonoš, aby před Vánocemi nabraly síly. Letos se do Velké Úpy vydalo 14 rodin s téměř 30 dětmi ve věkovém rozpětí 1,5 až 14 let.

„Je poměrně náročné připravit program pro tak široké věkové rozpětí účastníků, ale naštěstí máme kolem sebe šikovné přátele a dobrovolníky, kteří buď mají malé děti a ví, co je baví, anebo sami ještě tak trochu dětmi jsou pořád mají chuť si hrát,“ říká Renáta Němcová z Nadačního fondu Pink Bubble

Cílem Nadačního fondu Pink Bubble je podpora onkologicky nemocných náctiletých a mladých dospělých po celé České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života.

Kromě dobrodružně-poznávací venkovní hry na příznačné téma Doby ledové se hodně hrálo a tvořilo také v teple pensionu. Každý si odvezl vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby i malované perníčky, maminky vyráběly šperky a lapače snů a tatínkové připravovali větvičky na výrobu adventního věnce, který si každá rodina ozdobila pro svůj domácí sváteční stůl. Program byl zcela dobrovolný.

Nejbližší akcí pro vyléčené pacienty bude březnový týdenní relaxačně-sportovní pobyt na tom samém místě. „Zájem bývá veliký, tato akce je snad nejoblíbenější a pro mnohé účastníky i jedinou dovolenou. Moc nás těší, že se někteří stále vracejí, ale přibývají i noví,“ dodala Němcová.

Možností, jak podpořit Nadační fond Pink Bubble, který pomáhá lidem s onkologickým onemocněním, je celá řada. Více informací najdete na www.pinkbubble.cz.

Březnový pobyt bude více zaměřen na aktivní odpočinek a částečně věnován lyžování, snowboardingu a výletům. „Poslední roky se snažíme i o jistý vzdělávací přesah, a tak si na besedy zveme odborníky, kteří s „Bublinami“, jak vyléčeným pacientům láskyplně říkáme, diskutují o zdravé výživě, finanční gramotnosti či historii Horské služby,“ vysvětlila Renáta Němcová.

Autoři | Foto Facebook Nadační fond Pink Bubble

Štítky nadace, fond, Pink Bubble, rakovina, rodina, nadační fond, Vánoce, Krkonoše, Velká Úpa, doba ledová, Česko

Nadační fond Pink Bubble zorganizoval další pobyt pro rodiny s onkologicky léčenými dětmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.