Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jičínu se nepodařilo najít společnost na výměnu pouličního osvětlení. Soutěž vypíše znovu

Radnice v Jičíně se v posledních týdnech snažila najít společnost, která by vyměnila staré pouliční osvětlení za nové, úspornější. Žádnou společnost se však nepodařilo vybrat. Město proto soutěž vyhlásí znovu.

Výměna pouličního osvětlení v Jičíně se má konat na dvě etapy. První vychází na 12 milionů, druhá v letech 2024 až 26 na dalších 34 milionů korun. S první etapou pomůže dotace, druhá se bude konat jen za předpokladu, že tomu bude zrovna tak. 

„V první etapě může dojít k nahrazení asi 630 stávajících výbojkových svítidel, což představuje asi 25 procent veřejného osvětlení v Jičíně. Sodíkové výbojky budou nahrazeny za úspornou technologii LED,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš

Do první soutěže na výměnu světel se přihlásila dvojice společností. Ani jedna ovšem nesplnila pravidla, která radnice nastavila.  

Mezi tím však radnice nechala připravit dokumentaci ke zmíněné druhé etapě. V ní by mělo být vyměněno 700 kusů svítidel. „Na obě etapy tedy bude vypsána jednotná veřejná zakázka s tím, že druhá etapa bude realizována za předpokladu, že poskytovatel dotaci schválí,“ vysvětluje Jireš. Pokud bude žádost úspěšná, vymění se zhruba polovina světel v Jičíně.  

Ohodnoť článek

Foto Mopos Communications

Štítky Jičín, osvětlení, sportovní soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínu se nepodařilo najít společnost na výměnu pouličního osvětlení. Soutěž vypíše znovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.