Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Spolupráce se středními školami přináší zájemce o práci u Policie ČR

PR článek

I letos navázalo Krajské ředitelství policie Pardubického kraje na úspěšnou spolupráci se středními školami v Pardubickém kraji, která zahrnovala náborové besedy, praxe a akce pro studenty.

V rámci náborových kampaní navštívily personalistky z Krajského ředitelství policie Pardubického kraje téměř dvě desítky středních škol, kde pro studenty posledních ročníků uspořádaly besedy týkající se přijímacího řízení k policii.  Současně se i v tomto roce domluvilo vedení krajského ředitelství s vybranými středními školami na řízených praxích pro studenty na různých pracovištích Policie ČR. Za zmínku stojí také workshopy s názvem „fyzotesty na(ne)čisto“, pořádané pro studenty ale i širokou veřejnost.

Studenti na praxi z Gymnázia Skuteč.

Na workshopech si mohli studenti i široká veřejnost ověřit svou fyzickou kondici a dozvědět se něco o policejní práci. Workshopy se opět uskutečnily na: Gymnáziu Suverénního řádu Maltézských rytířů ve Skutči, Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, Integrované střední škole v Moravské Třebové a Střední škole automobilní v Ústí nad Orlicí. Na těchto akcích nechyběli policisté z dopravního inspektorátu, cizinecké policie, pohotovostního a eskortního oddělení, služební kynologie a kriminalističtí technici, kteří přijeli účastníkům představit ukázky své práce včetně techniky, výzbroje, výstroje a policejních vozů. Od přítomných policistů se mohli zájemci o práci u policie dozvědět informace o přijímacím řízení a zeptat se na cokoliv z policejní praxe.

Workshop byl vždy zahájen dynamickou ukázkou psovodů zahrnující představení jejich práce a popis využití služebních psů při výkonu služby. Následně si účastníci workshopu mohli vyzkoušet fyzické testy, které jsou nedílnou součástí přijímacího řízení u policie. Jednou z výhod účasti na workshopu nepochybně je, že úspěšný účastník získá osvědčení o fyzické způsobilosti, které je platné 1 rok a bude následně uznáno při přijímacím řízení do služebního poměru policisty. Fyzické testy k policii se skládají ze 4 částí: člunkový běh, klik vzpor ležmo, celomotorický test a běh na 1000 m. Každá z disciplín má svá pravidla, uchazeč ji musí provést přesně dle instrukcí policistů z odboru služební přípravy, kteří kontrolují správnost, přidělují body a jsou hlavním gestorem u vyhodnocení fyzických testů. Minimální počet bodů pro splnění fyzotestů je 36 bodů. Kromě fyzických testů je třeba v rámci přijímacího řízení k policii absolvovat také psychologické vyšetření a zdravotní prohlídky. Více informací o přijímacím řízení k policii naleznou uchazeči na náborovém webu.

Náborová beseda na SOŠ a SOU Lanškroun.

Mezi další náborové aktivity Krajského ředitelství policie Pardubického kraje patří besedy na středních školách a rovněž praxe studentů středních škol s bezpečnostně právními obory. Na besedách personalistky z Krajského ředitelství policie Pardubického kraje informovaly studenty maturitních nebo třetích ročníků o podmínkách přijetí do služebního poměru, představily přijímací řízení, útvary a benefity. Besedy pro studenty zpestřily také přednášky policistů z výkonu, konkrétně kolegové z odboru cizinecké policie, oddělení hlídkové služby a dálničního oddělení. Ti odprezentovali studentům jejich útvary, ukázali, s jakou pracují technikou. Studenti si mohli například prohlédnout techniku na odhalování padělaných dokladů, obtěžkat si vestu kolegy z pořádkové policie nebo se posadit do policejního vozu kolegy z dálničního oddělení. Studenti získali potřebné informace a kontakty a rádi je po jejich maturitě přivítáme u přijímacího řízení.

Policisté z různých útvarů Krajského ředitelství policie Pardubického kraje se také podíleli na řízených praxích pro téměř 50 studentů třetích ročníků středních škol. Studenti bezpečnostně právních oborů tak mohli vidět, co práce policisty obnáší. Pro studenty byl po 2 týdny připraven pestrý program zahrnující přednášky, ukázky, exkurze, studenti si také mohli na vlastní kůži vyzkoušet, co obnáší testy tělesné zdatnosti. Ze zájemců o praxi vybíráme právě ty, kteří mají po ukončení střední školy vážný zájem nastoupit k policii a rozšířit tak naše řady.

Uchazeči o práci policisty nebo policistky v Pardubickém kraji mohou napsat na email: krpe.nabor@pcr.cz, zavolat na tel.: 720 166 708, nebo vyplnit formulář zde.

Chtěli byste mít konečně smysluplnou práci, pomáhat lidem a mít v životě jistotu?  Přidejte se k Policii ČR v Pardubickém kraji.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nábor, kampaň, studenti, policisté, pčr, práce, zaměstnání, příležitost, nabídka, volná místa, jistota, stabilní zaměstnání, benefit, zajímavá práce, nabídka práce, pardubický kraj, bezpečnostní složky

Spolupráce se středními školami přináší zájemce o práci u Policie ČR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.