Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Filipa otevřela novou výrobní halu určenou zejména pro osoby se zdravotním postižením

PR článek

Za účasti místopředsedy vlády a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a senátora a hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka proběhlo v pondělí 20. listopadu 2023 slavnostní otevření moderní logistické haly v Hořicích na Jičínsku s názvem Filipa PARK HOŘICE. Společnost FILIPA tak učinila významný krok v dalším rozvoji svého podnikání a vytváření nových pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením.

„Letos jsme na trhu již 25 let. Za tu dobu jsme se stali ze společnosti s pěti zaměstnanci podnikem zaměstnávajícím více než tisíc lidí a nyní poprvé v naší historii otevíráme svoji vlastní výrobní a logistickou halu, kde se snoubí výrobní a logistická činnost a téměř všechna nově vytvořená pracovní místa jsou určená pro osoby se zdravotním postižením. Tento projekt vznikl díky dlouhodobé spolupráci s naším klientem, společností Freudenberg. Tato událost je pro nás velkým milníkem,“ říká majitel společnosti Leoš Vrbata.

Společnost Filipa, a.s. celý záměr financovala pouze z vlastních zdrojů, bez EU fondů či dotací. V současné době se jedná o jedny z nejmodernějších prostor, které jsou plně přizpůsobené potřebám zaměstnanců se zdravotním postižením.

Výrobní a logistický areál Filipa PARK HOŘICE, který bude mít po dokončení druhé etapy celkovou rozlohu produkční plochy 7 500 m2 , splňuje nejmodernější energetické standardy (energetický štítek A+). Hala je osazena fotovoltaickými panely včetně bateriového uložiště. Vytápění budovy zajišťují tepelná čerpadla. Druhá etapa projektu o rozloze 4 000 m2 má již vydané stavební povolení a je možné začít s realizací.

„Je to nová a důležitá kapitola v dalším vývoji firmy. Budeme dále usilovně pracovat na rozvoji této průmyslové zóny. Je zde prostor pro výstavbu dalších dvou hal a vytvoření alespoň 100 dalších pracovních míst,“ doplnil Leoš Vrbata a poděkoval všem partnerům projektu. Vedení města Hořice za velmi přínosnou a konstruktivní spolupráci, stejně jako vedení Královéhradeckého kraje a senátorovi a hejtmanovi Martinu Červíčkovi za veškerou podporu. Poděkování patřilo také vedení Krajského úřadu práce i Úřadu práce města Jičín.

Marian Jurečka, místopředseda vlády České republiky a ministr práce a sociálních věcí, ve svém projevu uvedl: „Chci poděkovat, protože tento přístup není úplně samozřejmostí v byznysovém prostředí. Jsem rád, že se rozšiřuje nabídka možností, jak vytvořit podmínky pro to, aby lidé s hendikepem mohli mít práci. Takovou snahu se snažíme podporovat ze strany státu. Budu si moc přát, aby takovýchto svátečních dnů bylo více, a aby takových provozů v České republice přibývalo.“

Martin Červíček, senátor Parlamentu ČR a hejtman Královéhradeckého kraje, na místě poděkoval těm, kteří se zasloužili o otevření nového logistického centra a popřál všem zaměstnancům mnoho úspěchů.

„O Filipu se dělíme s více kraji a jsme moc rádi, že jedno z největších logistických center této společnosti bude právě tady v Hořicích. Vítáme příchod zaměstnavatele, který přináší naději osobám s hendikepem a nabízí jim možnost integrace do pracovního života. Je pro nás velkým přínosem, že můžeme v našem okolí nabídnout takováto pracovní místa,“ sdělil Martin Červíček.

Na slavnostním otevření nechyběl ani starosta města Hořice, Martin Pour, který ve svém proslovu připomněl, že Hořice jsou známé několika fenomény, mezi které patří motocykly, hořické trubičky a kamenosochařství.

„Málokdo si uvědomuje, že Hořice jsou po Praze jedním z nejstarších měst, kde byla zřízena invalidovna, což znamená příbytek pro lidi s hendikepem. Téměř po 100 letech vzniká tento průmyslový komplex, kde obdobní lidé s hendikepem najdou uplatnění, což si myslím, je velký počin, který úplně zapadá do kontextu města Hořice,“ doplnil Pour.

Charitativní divize společnosti Filipa s názvem PRO BONO u příležitosti slavnostního otevření nové haly předala finanční šek Nízkoprahovému klubu PoHoDa na podporu hořické mládeže a peněžitý šek jako příspěvek na pořízení elektrického invalidního vozíku.Tyto příspěvky jsou odrazem závazku společnosti Filipa k podpoře těch, kteří to nejvíce potřebují.

Dlouhodobým cílem společnosti Filipa, a.s. je podporovat osoby se zdravotním postižením a dále se profilovat jako lídr v jejich zaměstnávání v rámci České republiky. V budoucnu proto skupina FILIPA plánuje dále expandovat a vytvářet nová pracovní místa jak v logistice, tak i na chráněném trhu práce
 

Filipa, a.s. byla založena v roce 1998 v České republice. S více než 650 zdravotně postiženými zaměstnanci a dalšími 400 pracovníky v oblasti logistických služeb si firma vytvořila pozici jednoho z největších zaměstnavatelů této skupiny osob v České republice. Společnost navíc signalizuje záměr dalšího rozvoje a rozšiřování svých aktivit, čímž potvrzuje svůj závazek k trvalé podpoře integrace zdravotně postižených do pracovního procesu. Filipa poskytuje své služby předním českým i mezinárodním firmám, zejména v automobilovém průmyslu. Specializuje se na logistický servis, montáže, kooperace, kompletace a balení náhradních dílů a další. Skupinu FILIPA tvoří zejména společnosti Filipa, a.s., Filipa LOGISTIKA, s.r.o., Filipa FORTE, s.r.o. a Filipa MEDICA, s.r.o.

Ohodnoť článek

Štítky Česko, zdravotní postižení, Hořice, Královéhradecký kraj, pracovní místo, projekt, okres Jičín, Úřad práce České republiky, FILIPA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Filipa otevřela novou výrobní halu určenou zejména pro osoby se zdravotním postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.