Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nejstarší obyvatelka Dvora Králové oslavila 106. narozeniny

Paní Věra Holičová, která je již několik let nejstarší občankou Dvora Králové nad Labem, včera slavila. Je jí už sto šest let. Dlouhověkost prý mají v rodině. Její manžel se dožil úctyhodných sto čtyř let.

Těch, kteří oslaví sté narozeniny, je v České republice jen několik set. Údaje Českého statistického úřadu uvádí, že věku sto a více let žilo na konci roku 2021 sedm set padesát šest obyvatel.  

Mezi ně se řadí se svými sto šestými narozeninami i paní Věra Holičová, která prožila celý svůj život ve Dvoře Králové nad Labem. „Zde jsem se narodila, chodila do školy a prožila s rodiči a sourozenci krásné mládí. Rod Dolejšů ze strany tatínka pochází ze Šumavy, kam jsem jezdila k prarodičům. Ze strany maminky jsem z rodu Elišáků, a ti ve městě vlastnili jednu z cihelen, která stávala naproti královédvorské zoo,“ uvedla Věra Holičová.

Následně se seznámila s Rudolfem Holičem, jejím manželem. S ním má tři děti a prožila s ním sedmašedesát let. Do důchodu šla v roce 1972, do té doby pracovala v Tibě Zálabí.

Manžel paní Holičové, Rudolf Holič, se dožil sto čtvrých narozenin. I on byl nejstarším občanem města. Stejně tak, jako je jím nyní paní Holičová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Dvůr Králové nad Labem | Zdroj Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky Dvůr Králové nad Labem, narozeniny, Český statistický úřad, Česko, 106, Věra Holičová, nejstarší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Prosecco

Úžasné! Velká gratulace paní Holičové. Do dalších let přeji především pevné zdraví a dny plné pohody a radosti. Děkuji paní redaktorce za tento článek a mám pro ni zajímavost. Ta se týká opět narozenin jedné osoby, jejíž otec pocházel ze Dvora Králové nad Labem a která velmi miluje toto město a jeho okolí. Narodila se 2.8.1966 v den, kdy zemřel R. A. Dvorský. A dále, narodila se v Praze, kde tento umělec zemřel. Věřím, že paní redaktorka již ví, o koho se jedná. A tak ji tato osoba čeká na kávu a posezení. Paní Holičové ještě jednou gratuluju a věřím, že byla na koncertě R .A. Dvorského osobně. Krásné narozeniny a všechno nejlepší!

Sobota, 29. července 2023, 02:14Odpovědět

Nejstarší obyvatelka Dvora Králové oslavila 106. narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.