Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dokončení územního plánu v Hradci Králové dostal na starosti zastupitel Adam Záruba

Zastupitelé rozhodli o obsazení funkce takzvaného určeného zastupitele. Stal se jim Adam Záruba (Změna pro Hradec). Jeho hlavním úkolem bude spolupracovat s oborem hlavního architekta a pracovat na dokončení územního plánu.

Do této funkce byl Záruba nominován před dvěma lety. Na posledním jednání zastupitelů si svůj post obhájil. „Rád bych navázal na dosavadní práci, aby co nejdříve mohlo dojít k vydání nového územního plánu. Nyní je v takové fázi, ve které probíhají úpravy návrhu pro opakované veřejné projednání, k tomu by mělo dojít během letošního léta,“ uvedl v tiskové zprávě Záruba. 

Pracovní povinnosti určeného zástupce definuje zákon. Hlavním úkolem je hájit zájmy města. A to ve spolupráci se všemi dotčenými orgány. „Po opakovaném veřejném projednání bude následovat jeho vyhodnocení. Mým cílem je zajistit, aby vše proběhlo bez problémů a co možná nejrychleji,“ doplňuje Záruba. 

Nový územní plán v Hradci Králové do dvou let. Bude regulovat přestavbu chat na rodinné domy

Do dvou let by mohl mít Hradec Králové nový územní plán. V současné době se řídí tím, který schválilo vedení města před 23 lety. Podle vedení města se podařilo výrazně pokročit, aby se během prázdnin stihl veřejně projednat. Bude například...

Současný územní plán je z roku 2010 a nestíhá držet krok s potřebami města. Nový územní plán nechalo město zpracovat sdružení Tomáš Vymetálek Architects a architekt Patrik Kotas. 

Nový územní plán přinese možnost rozvoje města ve všech jeho složkách. Vytváří podmínky pro rozvoj dopravní a technické infrastruktury, občanské vybavenosti a zohledňuje ochranu přírody a krajiny, zejména v chráněných lokalitách. Rozvojové plochy pro bydlení jsou navrženy v přiměřeném a udržitelném rozsahu v každé městské části. 

Ohodnoť článek

Foto prague.eu | zmenaprohradec.cz

Štítky územní plán, Hradec Králové, Patrik Kotas, Adam Záruba, plán, zastupitelstvo, rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení územního plánu v Hradci Králové dostal na starosti zastupitel Adam Záruba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.