Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PŘEHLED: Co potřebujete vědět před návštěvou světového poháru ve Špindlerově Mlýně?

Ženská elita světového lyžování se už poslední lednový víkend představí v Česku. Lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně bude hostit sportovní svátek v sobotu i v neděli. Během víkendu do Krkonoš zavítá tisíce fanoušků a turistů. Co je potřeba vědět před návštěvou svěťáku? Hradecká Drbna zpracovala nejdůležitější informace do krátkého přehledu.

Fanoušci se mohou těšit na výjimečnou sportovní podívanou v čele s českými reprezentantkami nebo lyžařskými hvězdami Mikaelou Shiffrin a Petrou Vlhovou. Ovšem oproti původním plánům se v obou dnech odehrají souboje ve slalomu.  

„Samozřejmě je to z velké části reakce na aktuální sněhové podmínky, které nejsou ideální napříč celou Evropou. Obří slalom, který byl původně ve Špindlerově Mlýně v plánu na sobotu, se v rámci kalendáře FIS odehraje v rámci předcházejícího závodu Světového poháru na Kronplatzu," uvedl v tiskové zprávě prezident Svazu lyžařů David Trávníček.  

Dopravní situace parkování 

"Podobně jako v případě světového poháru v alpském lyžování v březnu 2019 to bude znamenat některé úpravy a omezení provozu a pohybu autem, včetně směrů a možnosti průjezdu některých ulic a úprava parkování," uvedli na webu pořadatelé. 

Pro veřejnost budou k dispozici parkovací místa přímo ve Špindlerově Mlýně. To však pouze do vyčerpání kapacity. Poté budou auta na kontrolních stanovištích odkláněna zpět na záchytná parkoviště v okolí Vrchlabí, odkud bude návštěvníky svážet do střediska bezplatná kyvadlová autobusová doprava. 

„Zaměříme se zejména na zajištění bezpečnosti a plynulosti v dopravě, budeme dohlížet i na veřejný pořádek. V neposlední řadě se budeme věnovat také zajištění bezpečnosti osob a majetku. Jsme v úzkém kontaktu s městem Špindlerův Mlýn i s pořadateli," řekla Hradecké Drbně policejní mluvčí Magdaléna Vlčková

Od 28. ledna od 6:00 do 18:00 bude zakázán vjezd vozidel nad 3,5 tuny od Vrchlabí, Herlíkovic směrem do Špindlerova Mlýna. Ve stejnou dobu bude tento zákaz platný i v neděli 29. ledna. 

Řidiči se musí o víkendu ve Špindlerově mlýně připravit na dopravní omezení

Světový pohár v lyžování žen, který se bude konat o víkendu ve Špindlerově Mlýně, budou provázet mimořádná dopravní opatření. Organizátoři radí jednodenním návštěvníkům, aby auto nechali doma a využili autobusovou dopravu.

Ubytování v Krkonoších je už obsazené  

Ve Špindlerově Mlýně jsou na tento víkend hotely i apartmány zcela obsazené. „Zájem o světový pohár ze strany diváků je tradičně ohromný. Sehnat ubytování na víkend ve Špindlu je v tuto chvíli již obtížné," řekl pro ČTK starosta krkonošského střediska Martin Jandura. K dispozici bylo celkem 16 tisíc lůžek.  

Hotely a penziony ve Špindlerově Mlýně jsou na Světový pohár vyprodané

V lyžařském středisku Špindlerův Mlýn jsou hotely a penziony v termínu světového poháru ve slalomu žen 28. a 29. ledna vyprodané. K dostání jsou prakticky již jen lůžka z vrácených rezervací. Do Špindlerova Mlýna se Světový pohár vrací po čtyřech...

O lyžování lidé nepřijdou  

Podle provozovatelů lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně lidé o klasické lyžování nepřijdou. Pro veřejnost bude ve Svatém Petru uzavřena jen dvojsedačka, kotvový vlek Hřiště a černá sjezdovka. „Šestisedačka, červená a modrá sjezdovka budou v provozu," uvedl na webu areálu provozovatel Adam Svačina. Lyžaři se dostanou do Svatého Petru skibusem nebo při využití lanovky Hromovka, kde budou také sjezdovky v provozu. 

Ve Špindlerově Mlýně v areálu Svatý Petr se pojedou 28. a 29. ledna dva slalomy v rámci světového poháru. Jde o náhradní slalom žen za zrušený závod Světového poháru v Záhřebu. Diváci se mohou těšit například na start americké lyžařky Mikaely Shiffrinové nebo české lyžařky Martiny Dubovské. Naposledy se jel světový pohár ve Špindlerově Mlýně v březnu 2019. 

Ohodnoť článek

Foto Czech Ski

Štítky Špindlerův Mlýn, světový pohár, Drbna.cz, Krkonoše, Česko, návštěva, slalom, Petra Vlhová, Vrchlabí, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Co potřebujete vědět před návštěvou světového poháru ve Špindlerově Mlýně?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.