Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za rok bude v Hradci Králové 30 velkých akcí. Rock for People nebo slavné závody Ironman

Hradec Králové už má jasno, jaké kulturní akce v příštím roce podpoří. Byla to jedna z posledních věcí, kterou stihlo odhlasovat staré vedení města. Do takzvaného cyklu Calendarium Regina je zařazeno 30 akcí. Jejich pořadatelé mohou počítat s finanční podporou města. Počítá se se Slavnostmi Královny Elišky nebo novinkou Ironman.

Calendarium Regina v příštím roce oslaví třicáté narozeniny. I proto se radnice rozhodla podpořit rovnou třicítku akcí. Jejich pořadatelům rozdělí celkem 14,3 milionu korun.  

Největší částku dostane Rock for People, který se tradičně koná na hradeckém letišti. Jde o celkem 2,8 milionu korun. „Festival se zde těší velké oblibě, jeho repertoár má světovou úroveň, proto tato akce rozhodně nesmí na seznamu Reginy chybět,“ uvedl v tiskové zprávě exprimátor Alexandr Hrabálek (ODS). Na šesticifernou sumu se můžou těšit i organizátoři Slavností Královny Elišky, kteří z městského rozpočtu dostanou 1,2 milionu korun.  

Mezi další podpořené akce patří například tradiční festival Jazz Goes to Town. Ten bude podpořený částkou 950 tisíc korun. 590 tisíc dostane 157. výročí bitvy u Hradce Králové – Königgratz 1866 a dalších 270 tisíc festival na Jednom břehu.  

Mezi další podpořené akce patří například Divadelňák, Mezinárodní setkání uměleckých škol i festival Čekání na Václava 

Hradec Králové bude hostit legendární závod Ironman 

Velkou novinkou pro Hradec Králové bude pořádání triatlonového závodu, který si vybudoval pověst hned v několika zemích světa. Jde o takzvaný Ironman. „Něco podobného se v takovém rozsahu v našem městě ještě nekonalo, proto věřím, že tato akce se setká s přízní a dočká se také velkého ohlasu,” uvedl primátor.  

Pořadatelé od města dostanou 1,6 milionu korun. „Po prvních jednáních i inspekci tratě možného centra závodu a okolí byli všichni zainteresovaní nadšeni z historických, urbanistických i přírodních kulis, které Hradec nabízí,“ vysvětlil ve zprávě Roman Šinkovský, ředitel společnosti Sportvision. 

Do Hradce se valí slavný závod Ironman

Vzrušení mezi sportovními fanoušky stoupá. Je velká šance, že se by v Hradci Králové mohl příští rok konat Ironman. Akce, která každoročně obletí celý svět.

V loňském roce se do programu Calendarium Regiona dostalo celkem 27 akcí. Jejich pořadatelé získali celkem 11,5 milionu korun. Někteří z nich ale peníze vrátili a akci se rozhodli neuskutečnit. „Jednalo se například o Sborové slavnosti, Na jednom břehu i Slavnosti královny Elišky, u kterých jejich pořadatel o zařazení do tohoto seriálu pro rok 2022 nepožádal. Vrácené prostředky z letošního roku budou proto použity pro dofinancování příštího ročníku,“ uvedla ve své zprávě mluvčí hradecké radnice Kateřina Šmídová.  

Ohodnoť článek

Foto opentri.fr

Štítky Calendarium Regina, Hradec Králové, finance, dotace, kultura, akce, pořádání, organizátor, Rock for People, Regiony, Jazz Goes to Town, Ironman, slavnost, Regina, radnice, festival, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za rok bude v Hradci Králové 30 velkých akcí. Rock for People nebo slavné závody Ironman  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.