Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Unicorn v regionech aneb Jak ajťáci z Pardubic propojují svět energetiky

PR článek

Společnost Unicorn vyvinula špičkový software, který je zodpovědný za řízení komplexních systémů po celé Evropě. Nahlédněte pod pokličku jedné z nejúspěšnějších IT firem v Česku, která má pobočku i v Pardubicích.

Unicorn je česká IT společnost, která vozí práci za lidmi do regionů. Působí v 6 zemích Evropy celkem má 25 vývojových center. Jedno z nich je také v Pardubicích, kde funguje od roku 2018. Tady zhruba 30 spolupracovníků pracuje na velkých IT projektech především z oblasti energetiky.

Řeč je například o projektu TERRE, který propojuje evropský trh s elektřinou. Jeho důležitou součástí je platforma LIBRA, která umožňuje přeshraniční obchodování s regulační energií, čímž snižuje náklady na výrobu elektřiny až o stovky milionů eur. V rámci každé hodiny systém posbírá nabídky a poptávky na trhu, vyhodnotí je a výsledky pošle zpět účastníkům trhu, kteří v následující hodině dodají nebo spotřebují odpovídající množství elektrické energie. „LIBRA je vyvíjena tak, aby zvládla zapojení všech evropských států a dokázala zpracovat půl milionu poptávek během 15 minut,“ vysvětluje Michal Bednář, Production Manager.

Unicorn podporuje i mladé talenty z řad studentů. V Pardubicích spolupracuje s Fakultou elektrotechniky a informatiky UPCE, a to formou přednášek či večerní školy programování. Spolupráce probíhá i se střední školou Delta nebo Educa. Právě zde, v rámci povinného předmětu, proběhly série programovacích kurzů WeCanCode, které měly velký úspěch. Nově jsou v plánu i dlouhodobé stáže pro studenty.

Unicorn také otevírá dveře úplným začátečníkům. Pro ně organizuje online program Unicorn Hatchery, kde se naučí vše, co pro začátek kariéry potřebují. Po úspěšném absolvování jsou alokováni do týmů, ve kterých pracují na reálných projektech.

Unicornu na spolupracovnících záleží a zaměřuje se na to, aby každý rostl podle svých schopností a preferencí. Poskytuje jim motivující prostředí, flexibilní pracovní podmínky, a především práci na projektech, které mají smysl.

Aktuální nabídka volných pozic: https://spolu-pracujeme.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Unicorn, IT, společnost, náborová, pobočka, Pardubice, energetika, Evropa, projekt, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unicorn v regionech aneb Jak ajťáci z Pardubic propojují svět energetiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.