Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Krkonoších se začíná lyžovat. Zítra se rozjedou vleky ve SkiResortu

Krkonošský SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou zahájí v pátek 3. prosince v areálu Černá hora lyžařskou sezonu. Půjde o první lyžování nadcházející sezony v Krkonoších. Lyžaři by mohli mít k dispozici 2,5 až čtyři kilometry sjezdovek.

V areálu Černá hora obvykle sezona v Krkonoších začíná nejdříve. Vlekaři SkiResortu na Černé hoře uměle zasněžují od 23. listopadu. V minulých dnech na hřebenech Krkonoš napadlo přes 30 centimetrů sněhu a zhruba stejně vysokou vrstvu připravila na sjezdovkách sněžná děla.

V pátek by se mělo lyžovat na sjezdovkách Anděl a Zalomená. "Pokud to podmínky dovolí, tak se přidá i dětská sjezdovka Sport 1 a možná i horní úsek sjezdovky Černohorská," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Lyžaře ke sjezdovkám na Černé hoře vyveze kabinková lanovka z Janských Lázní. Lanovkou se lyžaři dostanou i zpět na parkoviště. Celodenní skipas pro dospělého koupený na pokladně bude za 590 korun a při koupi předem po internetu za 530 korun.

Pro nadcházející sezonu zatím platí to, že podmínkou k nákupu skipasů u dospělých lidí, pokud nemají zdravotní výjimku nebo nejsou v procesu očkování, bude předložení potvrzení o očkování proti covidu-19 nebo doklad o prodělání nákazy v uplynulých 180 dnech. Negativní test na koronavirus stačit nebude.

Loni se poprvé v Krkonoších lyžovalo 18. prosince, přičemž zahájení sezony tehdy záviselo na rozhodnutí vlády a nastavení epidemických opatření. Sezona pak kvůli vzestupu epidemie trvala jen devět dní do 26. prosince. V roce 2019, kdy epidemie koronaviru nebyla, se v Krkonoších poprvé lyžovalo na Černé hoře 7. prosince. V roce 2018 tam lyžování začalo 30. listopadu a v roce 2017 to bylo 17. listopadu. Dosavadním rekordem je zahájení lyžování na vrcholu Černé hory již 17. října v roce 2009.

Na sezonu se chystají i další střediska. V největším českém zimním středisku Špindlerův Mlýn by chtěli lyžařskou sezonu zahájit 10. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Dědič

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Černá hora, Krkonoše, sjezdovka, lyžování, Pec pod Sněžkou, pandemie covidu-19, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších se začíná lyžovat. Zítra se rozjedou vleky ve SkiResortu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.