Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v kraji nápor pacientů s covidem zatím zvládají. Přibývá ale i infarktů nebo mrtvic

V nemocnicích Královéhradeckého kraje se s nemocí covid-19 momentálně léčí 289 pacientů. Padesát pět z nich vyžaduje intenzivní péči, podle čísel platných k 30. listopadu. Nemocnice nápor zatím zvládají. V těchto dnech ale přibývá i infarktů nebo mrtvic, což situaci značně komplikuje. Kraj vymýšlí další strategii, jak zrychlit a zefektivnit očkování.

„Za posledních sedm dní v Královéhradeckém kraji přibylo přes pět tisíc nových případů nákazy covid-19. Oproti předchozímu týdnu je to o tisíc případů více, což se promítá v dalším nárůstu hospitalizovaných pacientů“, vysvětluje hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Zdravotníci mají díky svému nasazení situaci zatím pod kontrolou. Co jim ale do značné míry jejich práci komplikuje je zvýšenou zátěž na akutní péči , která nesouvisí s covidem.„Přibývá infarktů, mrtvic a dalších hospitalizací s jinými problémy. Z toho důvodu je efektivní péče v nemocnicích nadále částečně omezena. Jaký bude další vývoj epidemie v regionu, se ukáže v příštích dnech,“ informoval hejtman.

Co se týče očkování je Královéhradecký kraj v množství podaných vakcín proti covidu-19 nad republikovým průměrem. Alespoň jednou se nechalo očkovat přes 331 tisíc osob starších 16 let, tedy 72 procent celkové populace kraje starší 16 let. Přesto jsou lokality, kde je proočkovanost stále pod průměrem. Tam se kraj snaží navýšit kapacity očkovacích míst. „Jedním z takových míst je například Broumov, kde očkovací místo očkuje bez registrace tři dny v týdnu. Se starosty obcí také znovu jednáme o možnosti mobilního očkování prostřednictvím očkovacího kamionu. Zvažujeme také obnovení očkovacího centra v hradeckém Obchodním centru Atrium“, dodal Červíček.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové také rošířila kapacity očkovacího centra ve svém areálu. Kromě ambulancí v přízemí Pavilonu interních oborů bude očkování předem registrovaných ve vybraných pracovních dnech opět možné také v Pavilonu profesora Bašteckého.

Hradecká Fakultní nemocnice zvětšuje kapacitu očkovacích míst a žádá dobrovolníky o pomoc

Hradecká Fakultní nemocnice ode dneška zvětšuje kapacitu očkovacích míst ve svém areálu. Reaguje tím na velký zájem veřejnosti o aplikaci především první dávky očkování na nemoc covid-19. Zájemci o vakcínu se budou moct nově registrovat i na...

Do očkování se aktivně zapojili i praktičtí lékaři a svým pacientům umožňují nechat se naočkovat přímo v ordinaci. Někteří zvládnou denně naočkovat až 1500 zájemců. „Důležitou novinkou od nového roku bude očkování dětí, které připravujeme společně s dětskými praktickými lékaři“ informoval hejtman.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, nemocnice, covid-18, infarkt, mrtvice, očkování, vakcína, Martin Červíček, zdravotnictví, COVID-19, pacient, ODS, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v kraji nápor pacientů s covidem zatím zvládají. Přibývá ale i infarktů nebo mrtvic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.