Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Městské lesy začínají prodávat vánoční stromky. Tradičně budou i kapři, které lidé nakoupí i na internetu

Městské lesy Hradec Králové prodávají vánoční stromy každým rokem. Stejně tak jako kapry, které jsou k dispozici pár dní před Vánocemi. Tuto tradici pandemie v krajské metropoli nezastavila. S prodejem stromů v hájovnách se začíná právě dnes.

Od dnešního dne si lidé mohou pro vánoční strom do hájovny na Marokánce. Od příštího pondělí se spustí prodej i u Zeleného sloupku. Borovička lesní přijde u hradeckých lesníků na 290 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 250 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 450 korun. Jedle kavkazská vyjde na 600 korun a ostatní druhy jedlí stojí 500 korun. Tradičně jsou ceny uvedené za kus, výška nehraje roli. 

Na Marokánce budou stromky k dostání denně od 8:00 do 16:30. Ve stejném čase půjde zajet i k Zelenému sloupku. O víkendu to bude možné vždy jen od 8:00 do 12:00. 

Městské lesy letos nabídnou i zhruba 20 tun ryb z místních rybníků. K prodeji budou připravené od 21. do 23. prosince na čtyřech prodejních místech. „K prodeji budou u hájovny Zelený sloupek, u Atria, před budovou staré radnice na Velkém náměstí a na sádkách u rybníka Datlík,“ říká mluvčí hradecké radnice Kateřina Šmídová. Za kilogram kapra letos zájemci zaplatí 110 korun.  

I letos půjde rybu na vánoční stůl objednat přes internet. „Jedná se o poměrně novou akci, kterou jsme poprvé spustili v loňském roce a rozhodně se osvědčila. Během minulých Vánoc jsme rozvezli více než 3,5 tuny ryb. Počítáme, že letos by zájem mohl být o trochu větší, proto jsme posílili rozvozová auta i zajistili více kaprů,“ říká ředitel hradeckých městských lesů Milan Zerzán

Na internetu bude možné hradecké kapry objednávat ode dneška do 19. prosince přes speciálně zřízenou webovou stránku. Zákazník si vybere váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Ty budou dvě: předem kartou nebo na místě při převzetí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto stromkyvanocni.eu

Štítky vánoční, strom, prodej, Hradec Králové, městské, lesy, kapr, ryba, hájovna, Zelený sloupek, Marokánka, cena, Vánoce, les, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské lesy začínají prodávat vánoční stromky. Tradičně budou i kapři, které lidé nakoupí i na internetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.