Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Startuje další ročník Sazka Olympijského víceboje, zapojte své děti i vy

PR článek

Sazka Olympijský víceboj je projekt dostupný pro všechny základní školy, které se mohou s dětmi jednoduše zapojit v hodinách tělesné výchovy. Pro první stupeň základní školy se skvěle hodí Olympijský diplom, kde není cílem soutěžit o nejlepší výkony.

Olympijský diplom najde u každého žáka jeho přednosti a dle toho mu doporučí sporty, pro které má talent. Analýza nemá za úkol najít jen šikovné sportovce, ale ukázat, že sport je tu pro každého. Hlavně dětem na druhém stupni je určen soutěžní Odznak všestrannosti. Záleží však na každém učiteli, který program si vybere, nebo jestli se rozhodne děti zapojit do obou částí Sazka Olympijského víceboje. 

Projekt plný zábavy

Na začátku září se konalo republikové finále Odznaku všestrannosti, což je právě ta soutěžní část projektu. Na atletickém stadionu VUT v Brně se v 73 družstvech sešlo 584 sportujících dětí. Finále již posedmé vyhráli žáci Základní školy Oskol Kroměříž, všichni účastníci si ale užili nespočet zážitků a podali skvělé sportovní výkony.

Sazka Olympijský víceboj je projekt dostupný pro všechny základní školy

Výkony mladých sportovců ze základních škol z celé republiky sledovali i čeští olympionici. „Je krásné pozorovat děti, jak se i přes problémy spojené s pandemií vracejí ke sportu, a hlavně se jím baví,“ říká bronzová medailistka z Atlanty 1996 Šárka Kašpárková, která je i ambasadorkou projektu Sazka Olympijský víceboj.

Finále zahájil Alexander Choupenitch

Republikové finále Odznaku všestrannosti zahájil bronzový medailista z her v Tokiu, šermíř Alexander Choupenitch. Úspěšný fleretista byl následně v obklopení nadějných sportovců, kteří se s hrdinou poslední olympiády vyfotili. „Mám rád atletiku, ale když jsem viděl Alexe šermovat, tak přemýšlím, že bych to taky zkusil,“ usmíval se malý Michal, reprezentující Jihočeský kraj.

Finální pořadí

  1. ZŠ Oskol Kroměříž, Mánesova
  2. ZŠ Šumperk, Sluneční
  3. ZŠ Náchod, Komenského

Patronem dvanáctého Republikové finále Odznaku všestrannosti Sazka olympijského víceboje pak byl Jan Kůrka. Od zlatého střelce z her v Mexiku 1968 dostal nejlepší tým stříbrné pamětní medaile od České mincovny, na nichž byl právě Kůrka vyobrazen. Spolu s Janem Kůrkou předávali dětem pamětní medaile i generální ředitel Sazky Aleš Veselý, medailová lyžařka Šárka Strachová a medailová atletka Šárka Kašpárková.

Vítězná ZŠ Oskol Kroměříž, Mánesova

Republikové finále se skládá z deseti disciplín, jež musejí týmy absolvovat ve dvou dnech. Jde například o běh na 1 000 metrů, dribling s basketbalovým míčem, skok do dálky nebo hod kriketovým míčkem. 

Více informací o Sazka Olympijském víceboji najdete na tomto odkazu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sazka, loterie, olympijské finále, víceboj, olympijské hry, atletický víceboj, základní škola, projekt, Jan Kůrka, Kroměříž, Šárka Kašpárková, Alexander Choupenitch, Česká mincovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje další ročník Sazka Olympijského víceboje, zapojte své děti i vy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.