Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Návštěvnost festivalu Jičín - město pohádky byla několikanásobně nižší. Program byl kvůli epidemii omezený

Jičínský festival Jičín - město pohádky je po včerejšku minulostí. 30. ročník byl oproti předešlým rokům značně omezený a návštěvníků dorazilo jen několik málo tisíc. Na hlavní část čtyřdenního festivalu, která se uskutečnila v pátek a sobotu, přišlo jen okolo pěti tisíc lidí. Pořadatelé ale s obdobným číslem počítali.

Jubilejní 30. ročník se měl konat minulý rok v září. Kvůli epidemii covidu-19 jej ale organizátoři přesunuli na letošní rok. Nyní se nesl ve znamení protiepidemických opatření. Při vstupu do parku se museli návštěvníci prokazovat bezinfekčností. Jako důsledek menšího rozpočtu po úbytku sponzorů, byl program postaven hlavně na místních interpretech.

Velký zájem ze strany dětí byl o tvůrčí dílny. Na programu byly koncerty, pohádková představení, filmová promítání a festivalová pohádková hra.

Festival byl zahájen ve čtvrtek odpoledne tradičním pohádkovým průvodem. Kromě zámeckého parku, byly hlavními dějišti i nádvoří Valdštejnského zámku a farská zahrada. Právě na Valdštejnově náměstí, kde stávalo kdysi velké pódium a mnoho různých stánků, byla zóna oddychu s dětským pískovištěm nebo kostkovištěm.

„Přemístit hlavní dění do parku se ukázalo jako dobré řešení. Vše bylo o pohodě, lidé se nemačkali“ uvedl předseda správní rady pořádajícího Nadačního fondu Jičín – město pohádky Jan Košíček.

O tom, jak by měl vypadat ten příští, tedy 31. ročník festivalu v roce 2022, rozhodnou pořadatelé po vyhodnocení aktuálně skončeného festivalu. Podle Košíčka by bylo uspořádání festivalu pro desítky tisíc návštěvníků, jako tomu bývalo v předešlých ročnících, velmi složité.

Za dobu své existence, se festival Jičín město pohádky řadil mezi největší akce svého druhu v republice. Na poslední festival, který se konal před pandemií, přišlo téměř pětašedesát tisíc návštěvníků. Jen na hlavní sobotní program dorazilo sedmnáct tisíc lidí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město jičín

Štítky Jičín město pohádky, Jičín, festival, program, omezení, epidemie, covid-19, bezinfekčnost, pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost festivalu Jičín - město pohádky byla několikanásobně nižší. Program byl kvůli epidemii omezený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.