Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Starosta Meziměstí Pavel Hečko po šestitýdenním boji prohrál bitvu s covidem

Starosta Meziměstí a bývalý radní Královéhradeckého kraje zodpovědný za oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu, Pavel Hečko, zemřel. Byl s těžkým průběhem covidu-19 hospitalizován ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Bylo mu 54 let.

Pavel Hečko s nemocí bojoval od 10. února. Hospitalizován byl nejprve v Oblastní nemocnici Náchod, ale po týdnu, kdy se jeho zdravotní stav nelepšil, byl převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Tam byl do minulého týdne napojený na mimotělní podporu života ECMO.

Ještě v pondělí přitom náchodský starosta Jan Birke (ČSSD) o zdraví svého stranického kolegy mluvil velmi nadějně. Pavla Hečka lékaři po měsíci probudili z umělého spánku a starosta začínal reagovat na podněty. Dnes v noci ale nemoci podlehl.

„Jménem rady Královéhradeckého kraje chci vyjádřit soustrast rodině a blízkým Pavla Hečka. Pavla jsem měl možnost během posledních čtyř let poznat jako velmi pracovitého člověka, který žil regionem a významnou měrou se podílel na rozvoji Královéhradeckého kraje. Vždy prosazoval zájmy místních samospráv a jejich představitelů, kterým dobře rozuměl i díky tomu, že sám působil jako starosta. Pro mě osobně odchod Pavla Hečka znamená ztrátu člověka, který bude obrovsky chybět nejen ve veřejném životě, ale především všem, kteří ho znali,“ uvedl dnes hejtman Martin Červíček (ODS).

Pavel Hečko byl před nemocí ve velmi dobré fyzické kondici. Někdejší aktivní judista například při zahájení horolezeckého festivalu neváhal na pódiu ve společenském obleku vyseknout judistický kotoul. Hlediště ho za netradiční kousek odměnilo bouřlivým potleskem. „Moderátorovi lehce spadla brada a mně hodinky,“ okomentoval tehdy svůj výstup Pavel Hečko.

Hečko přes dvě desetiletí působil v samosprávě Meziměstí na Broumovsku, kde od roku 2003 pracoval jako místostarosta a od roku 2018 jako starosta. V letech 2016 až 2020 byl členem Rady Královéhradeckého kraje, kde měl na starost gesci regionálního rozvoje, cestovního ruch, evropských grantů a dotací.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Pavla Hečka

Štítky Pavel Hečko, koronavirus, Meziměstí, COVID-19, Královéhradecký kraj, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Jan Birke, Oblastní nemocnice Náchod, ČSSD, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Meziměstí Pavel Hečko po šestitýdenním boji prohrál bitvu s covidem  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.