Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jaký byl rok 2020? Takhle ho hodnotí zastupitelské kluby Hradce Králové

Ke konci roku začala radnicí v Hradci Králové zmítat koaliční krize. Kromě současné pandemie tak vedení města musí řešit i nové sestavení vládnoucí skupiny. Městu se však za rok 2020 povedlo i několik velkých akcí. Zástupci jednotlivých zastupitelských klubů proto uplynulý rok zhodnotili.

OTÁZKA: Můžete zhodnotit uplynulý rok 2020? Co se podle vašeho zastupitelského klubu povedlo. A na druhou stranu – je něco, co nedopadlo podle vašich představ?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Marek Soukup (ODS), Adam Záruba (Změna pro Hradec), Martin Hanousek (Zelení) a Lubomír Štěpán (KSČM).


Pavel Marek (ANO)

Rok 2020 by řada lidi nejradši přeskočila. Covidovou krizi si nikdo nepřál. I přesto byl pro město úspěšný. Stabilizovala se hradecká kultura a sport, zvýšila se četnost oprav prostranství, chodníků, komunikací, parků. Zahájila se stavba haly na Pouchově, odlehčovací služby Honkova, jsme před stavbou fotbalového stadionu, dokončila se oprava Bono Publica, řady bytů i nebytových prostor. Zahájily se rekonstrukce a opravy mateřských i základních škol a sportovišť, rekonstrukce a opravy řady ulic. Posunula se patová situace u Benešovky, budují se cyklostezky. Za zmínku stojí převzetí areálu Stříbrného rybníka.

Na konec bych rád všem popřál krásný zbytek adventu, poklidné vánoční svátky s rodinou a nejbližšími a hlavně to, aby ten příští rok 2021 byl pro nás všechny lepší než ten letošní. Tento rok byl náročný. Přinesl nové možnosti, příležitosti a zkušenosti. Naučil něco nového, třeba i pomohl uvědomit si priority. Vezměme si tedy to nejlepší a přejme si hlavně pevné zdraví.

Zdeněk Fink /HDK/

Našemu Hradeckému demokratickému klubu se letos povedly volby do zastupitelstva kraje a senátu, je to pro nás velký a zavazující úspěch. Děkujeme za něj našim voličům. Je pro nás i odkazem naší práce.

Aleš Dohnal (Piráti)

Letošní rok se kvůli pandemii hodnotí obtížně. Od jarního pozitivního „spolu to zvládneme” jsme se dostali do agonie. A v agonii je bohužel i hradecká politika, na kterou se Hradecká drbna ptá především. (Ne)rozpad koalice a možná vláda ANO a ODS s podporou KSČM nad Hradcem je dílem k smíchu a dílem k pláči. Nechci být ale na konci letošního těžkého roku negativní. V příštích měsících celou společnost čekají další těžké zkoušky. Pevně věřím, že za rok touto dobou budeme moci říct, že jsme v nich obstáli. Za Piráty Vám všem přeji, abyste vánoční svátky mohli strávit se svými blízkými a dobrý start do roku 2021!

Aneta Maclová (Koalice pro Hradec | KDU-ČSL + Nestraníci)

Rok 2020 byl výjimečný, nevyzpytatelný, nesmírně náročný. Neznámý agresivní vir převrátil vše vzhůru nohama a dal nám všem zabrat. Bohužel, chaos kulminoval ve vedení města, kterému se nepovedlo odborně ani lidsky semknout v jeden tým, a naopak občany Hradce zásoboval řadou vzájemných sporů a jen se potvrdilo, že naše rozhodnutí nepřipojit k této koalici, byl velmi prozíravý. Většina našich návrhů byla vládnoucí koalicí bez důkladné diskuze smetena.

Příkladem je urputná snaha zakládat městský zapsaný ústav na poskytování sociálních služeb, když ve městě dlouhodobě působí řada zkušených a kvalifikovaných poskytovatelů. Ještěže výstavba objektu pro odlehčovací službu i rekonstrukce sociálních bytů na Pražské na rozdíl od jiných rozjetých investičních akcí pokračuje úspěšně. Tyto projekty jsem odstartovala jako náměstkyně v minulém volebním období. Poměrně konstruktivně spolupracujeme v rámci opozice, mimo jiné nyní na koncepci bydlení, aktivně předáváme připomínky, podněty.

Poučeni z průběhu letošního roku kéž dokážeme konstruktivně pracovat ve prospěch občanů města v roce příštím.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky politická korida, Hradec Králové, zastupitelstvo, hodnocení, klub, rok, 2020, úspěch, neúspěch, politika, radnice, oprava, ODS, KSČM, ANO 2011, koalice, Martin Hanousek, Lubomír Štěpán, Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jaký byl rok 2020? Takhle ho hodnotí zastupitelské kluby Hradce Králové  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.