Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ohledně údajné šikany v nemocnicích Královéhradeckého kraje rada ještě nerozhodla

Rada Královéhradeckého kraje dosud nerozhodla v případu údajné šikany a bossingu jednoho primáře a jeho spolupracovníků v Oblastní nemocnici Náchod ze strany vedení nemocnice a krajského zdravotnického holdingu. Na praktiky v náchodské nemocnici nedávno upozornil v otevřeném dopise starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD) a vyzval hejtmana a radu kraje, aby věc prošetřili. Nemocnice i holding Birkeho nařčení odmítly a jeho tvrzení označily za nepravdivá.

"Včera jsme přečetli, ale žádný závěr v tuto chvíli učiněn nebyl," řekl novinářům po zasedání rady kraje hejtman Jiří Štěpán (ČSSD). Podle něj by se radní kraje měli věcí zabývat na příštím zasedání.

Podle starosty se záležitost týká předání daru ochranných pomůcek proti nákaze COVIDEM-19 endoskopickému oddělení nemocnice. Dar si 9. dubna na náchodskou radnici přišel převzít jeho primář. Podle Birkeho byli za přijetí daru poté primář a jeho kolegové perzekvováni.

Birke vyzval vedení zdravotnického holdingu a nemocnice a také náměstka hejtmana pro zdravotnictví Aleše Cabicara (TOP 09), aby z celé věci vyvodili osobní zodpovědnost. Birke se dostal do sporu s Cabicarem již loni kvůli tomu, že Cabicar navrhl přechod Ivany Urešové z čela nemocnice Náchod do čela holdingu.

Radní obdrželi od vedení náchodské nemocnice stanovisko k dopisu. "Nemám důvod pochybovat o tom, že vedení náchodské nemocnice se zachovalo správně, že nepochybilo. Jestli má někdo potvrzení a znalost toho a myslí si, že tam dochází k něčemu, co má charakter trestného činu, ať se obrátí na policii," řekl dnes Cabicar.

Zástupci holdingu a nemocnice již dříve uvedli, že vedení nemocnice primáře upozornilo, že není možné, aby bez informování svého nadřízeného opouštěl v pracovní době pracoviště. Poté, co se primář za nedostatečnou komunikaci v této věci omluvil, považuje vedení nemocnice celou věc za uzavřenou.

Autoři | Foto Nemocnice Náchod

Štítky šikana, nemocnice, Královéhradecký kraj, rada, dopis, Birke, Náchod, Cabicar, Jan Birke, ČSSD, Oblastní nemocnice Náchod, Jiří Štěpán, TOP 09, Ivana Urešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohledně údajné šikany v nemocnicích Královéhradeckého kraje rada ještě nerozhodla  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.