Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký hejtman iniciativu Netolického vítá, chce se zapojit

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD) podpořil iniciativu svého stranického kolegy a pardubického hejtmana Martina Netolického, který chce založit hnutí, jež by ve volbách spolupracovalo s ČSSD. "Oslovím některé regionální osobnosti," řekl dnes ČTK Štěpán. Iniciativu vzešlou z Pardubického kraje označil jako životaschopnou.

„Tato iniciativa je velmi nosná a má naději na úspěch. Je to dobrá cesta. Velmi vážně se zabývám tím, jak v Královéhradeckém kraji vtáhnout do politického života osobnosti, které jsou známé na místní lokální úrovni a mohou přispět k rozvoji kraje," řekl Štěpán.

Hejtman Pardubického kraje a bývalý místopředseda ČSSD chce založit regionální politické hnutí, které by sestavilo kandidátku z členů ČSSD i místních politických uskupení. Hnutí by podle něj mohlo s ČSSD vytvořit koalici třeba pro krajské volby. Jde také o reakci na debakl ve víkendových evropských volbách, při kterých ČSSD propadla, nezískala poprvé jediný mandát.

„Uvažuji o některých osobnostech, které bych rád po dohodě se svými kolegy v rámci sociální demokracie oslovil," řekl Štěpán. Podle něj je stále odkud brát.

„Při jednáních se starosty a starostkami cítím podporu tomu, co na krajské úrovní děláme. Někteří se chtějí podílet nejen na správě svého města," řekl Štěpán. Prostor pro hledání osobností pro nové hnutí není jen v akademické sféře či mezi starosty, dodal.

V Královéhradeckém kraji vládne pětičlenná koalice ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09. Koalice disponuje 24 mandáty ze 45. Před třemi lety v krajských volbách v Královéhradeckém kraji jasně zvítězilo hnutí ANO, ale se 13 mandáty spolu s dalšími třemi stranami skončilo v opozici.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, volby, ČSSD, Netolický, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, Martin Netolický, Pardubický kraj, ODS, ANO 2011, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký hejtman iniciativu Netolického vítá, chce se zapojit  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.