Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Piráty povede do krajských voleb v hradeckém kraji náměstek hejtmana Bulíček

Jedničkou na kandidátce Pirátů pro krajské volby v Královéhradeckém kraji bude první náměstek hejtmana pro investice, inovace a IT Pavel Bulíček. Krajským lídrem Pirátů byl už v krajských voleb v roce 2020, kdy strana získala 14,41 procenta hlasů a sedm mandátů v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu.

Na druhém místě pirátské kandidátky bude současný náměstek hejtmana pro školství Arnošt Štěpánek a na třetím místě krajský radní pro regionální rozvoj, evropské granty a dotace a také krajský předseda Pirátů Adam Valenta.

"V primárkách ke krajským volbách 2024 uspěl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček a povede Piráty do nadcházejících krajských voleb. Kompletní kandidátku a program Piráti představí do poloviny roku," uvedl mluvčí Pirátů v kraji Aleš Dohnal.

Královéhradecký kraj vede od posledních krajských voleb koalice čtyř subjektů, koalice ODS, STAN a Východočeši, dále Piráti, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45členném zastupitelstvu má většinu 27 hlasů. V opozici jsou hnutí ANO, koalice ČSSD a Zelených, SPD.

Krajské volby v Královéhradeckém kraji v roce 2020 vyhrála koalice ODS, STAN a Východočeši se ziskem 12 mandátů. Dvanáct křesel získalo i druhé ANO. Třetí Piráti získali sedm zastupitelů. Po čtyřech mandátech získaly koalice ČSSD a Zelených, lidovecká Koalice pro Královéhradecký kraj a koalice Spojenci pro Královéhradecký kraj. Dva mandáty má SPD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto UHK

Štítky ČR, volby, Piráti, kraje, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Zvolánek

Fetky už se klepou na koryta!

Čtvrtek, 11. ledna 2024, 17:55Odpovědět

Piráty povede do krajských voleb v hradeckém kraji náměstek hejtmana Bulíček  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.