Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V hradeckém kraji strany koalici Spolu pro krajské volby zřejmě nevytvoří

V hradeckém kraji ODS, KDU-ČSL a TOP 09 koalici Spolu asi pro krajské volby v příštím roce nevytvoří. Vyplynulo to z vyjádření krajských zástupců příslušných stran. V koalici nazvané Spolu kandidovaly ODS, KDU-ČSL a TOP 09 před dvěma lety ve sněmovních volbách. Pod toutu značkou půjdou zřejmě i do voleb do Evropského parlamentu, které jsou také v příštím roce. Dnes odpoledne mají lídři těchto tří stran společnou tiskovou konferenci.

"Žádné oficiální rozhodnutí ze strany regionálního sdružení ODS zatím nepadlo, stane se tak v polovině prosince, kdy budeme mít regionální sněm. To, že vyjednáváme o předvolební spolupráci s některými subjekty, je pravda. Už nyní mohu ale říci, že do krajských voleb v Královéhradeckém kraji nepůjde celá koalice Spolu," řekl dnes bez dalších podrobností poslanec a předseda krajské ODS Ivan Adamec.

Také podle krajského předsedy KDU-ČSL Jiřího Veselého koalice Spolu není v kraji pravděpodobná. "Koalici Spolu v kraji bychom se nebránili, ale teď se to jeví tak, že s největší pravděpodobností se to v tomto formátu neseskládá. Doufáme, že to dopadne s ODS, jednáme i s dalšími subjekty, například Východočechy," řekl Veselý. Podle něj má koalice Spolu v Královéhradeckém kraji potenciál se v budoucnu prosadit. 

Královéhradecký kraj vede od posledních krajských voleb koalice čtyř subjektů. Tvoří ji ve volbách vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši a dále Piráti, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45tičlenném zastupitelstvu má většinu 27 hlasů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, volby, ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Spolu, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji strany koalici Spolu pro krajské volby zřejmě nevytvoří  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.