Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zastupitelstvo Dvora Králové se pokusí odvolat místostarostu Helbicha z funkce

Někteří členové zastupitelstva Dvora Králové nad Labem nejsou spokojení s výkonem funkce místostarosty Jana Helbicha (ANO). Tento týden dostal starosta města Jan Jarolím (ANO) žádost o svolání mimořádného zastupitelstva, na kterém se bude budoucnost místostarosty řešit.

„Vzhledem k tomu, že je pod žádostí podepsána více než třetina členů zastupitelstva, konkrétně 10 zastupitelů, má starosta ze zákona o obcích povinnost svolat zasedání zastupitelstva do 21 dnů ode dne, kdy byla žádost doručena úřadu,“ uvedla tisková mluvčí radnice Miroslava Kameníková. O přesném termínu jednání bude radnice teprve informovat. 

V současném zastupitelstvu Dvora Králové nad Labem je 21 členů, pod žádostí je podepsáno deset z nich. Jde o členy ODS, Sportovců pro Dvůr a DKolice. Podle jejich vyjádření panuje v zastupitelských klubech dlouhodobá nespokojenost s výkonem mandátu místostarosty.  

„V oblasti investic, za kterou je pan místostarosta Helbich zodpovědný, nejsou jednoznačně určeny priority města, dochází k hromadění projektů nebo projektových záměrů, za které naše město utrácí nemalé finanční prostředky,“ stojí v žádosti o svolání zastupitelstva. Dlouhodobě tak údajně dochází k nafukování původně zamýšlených záměrů.  

Třešničkou na dortu má být projekt rekonstrukce Mayerovy továrny. Podle zmíněných zastupitelských klubů jde o megalomanský projekt bez jasné vize jeho fungování, který nezískalo dotaci pro jeho realizaci.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, ANO 2011, Jan Jarolím, projekt, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo Dvora Králové se pokusí odvolat místostarostu Helbicha z funkce  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.