Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Vyprodaný Rock for People se přesouvá na rok 2022. Organizátoři by ale i letos rádi uspořádali náhradní festival

Vyprodaný festival Rock for People se už podruhé kvůli přetrvávající pandemii covid-19 odsouvá na příští rok, na 16. až 18. června 2022. Zakoupené vstupenky nadále zůstávají v platnosti, pořadatel bude postupně oznamovat znovupotvrzené interprety.

Vyprodaný festival se sice odsouvá, přesto se však organizátoři Rock for People nevzdávají myšlenky, že i letos by se nakonec nějaká alternativa oblíbeného festivalu nakonec mohla na královéhradeckém letišti konat. Záleží, jaké budou parametry pro pořádání letních akcí.

„Nevzdáváme se a chystáme letos tak trochu jiný Rock for People, abychom fanouškům i sobě umožnili odreagování se od nelehkých časů. Hned jak bude jasné, za jakých podmínek lze akce pořádat, oznámíme detaily. Přípravám ročníku 2020-2021 dal celý tým mnoho energie v naději, že očkování vrátí svět do normálu, a v létě bude zase možné pořádat kulturní akce pro větší počet diváků. Bohužel vývoj epidemiologické situace nám již podruhé neumožňuje uspořádat náš klasický mezinárodní festival v plném rozsahu. Se všemi hlavními interprety z letošního ročníku jsme v kontaktu a řešíme jejich účast na rok 2022,“ říká k plánům ředitel festivalu Michal Thomes.

Organizátoři proto tento rok pracují nejen na uspořádání menších akcí, ale také na úpravách královéhradeckého Festivalparku. „V loňském roce nás neskutečně podpořili fanoušci festivalu, doufáme, že nám zůstanou nakloněni a společně situaci zvládneme. Letos jsme se stali provozovatelem celého festivalového areálu v Hradci Králové a plánujeme v něm významné změny. Za rok chceme návštěvníkům, na oplátku za jejich trpělivost, nabídnout znatelně vylepšené prostory,“ dodává Thomes.

Ponechání si vstupenek jejich držiteli pomáhá kultuře přežít napříč jejími sektory. Zakoupené vícedenní a jednodenní vstupenky na Rock for People i ubytování v kempech zůstávají v platnosti na rok 2022. „V případě závažné potřeby vrácení vstupenky se mohou držitelé obracet na pořadatele e-mailem na vstupenky@rockforpeople.cz do 30. 7. 2021 a jejich žádost bude individuálně posouzena,“ uvedla mluvčí festivalu Anna Mašátová.

S menší akcí letos počítají i pořadatelé festivalu tvrdé muziky Brutal Assault, který se koná v josefovské pevnosti. Alternativní akce by se měla jmenovat Josefstadt. Pořadatelé hudebních akcí však nemají žádnou jistotu, zda se festivaly vůbec budou moci konat – a pokud ano, tak za jakých podmínek. Více jsme vám o tématu psali zde.

Ohodnoť článek

Foto Rock for People

Štítky Rock for People, kultura, rock, festival, hudba, Hradec Králové, Festivalpark, letiště, koronavirus, vstupenka, Brutal Assault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodaný Rock for People se přesouvá na rok 2022. Organizátoři by ale i letos rádi uspořádali náhradní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.