Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městská knihovna v Hradci Králové obnovila výdej přes okénko, zájem je velký

Městská knihovna v Hradci Králové dnes obnovila výdej přes okénko. Zájem veřejnosti o knížky je velký. Studijní knihovna spustí výdej přes okénko ve středu. Ode dneška také funguje magistrát podle standardních otevíracích hodin.

Vláda přijala nová opatření, která ode dneška umožňují fungování knihoven přes okénko. "Otevíráme výdejní okénko od 10:00, ale už od půl osmé nám zvoní telefony jako o život. Máme připravených spoustu objednávek, lidé se ujišťují, jestli to platí. Zájem rozhodně je už nyní," řekla dnes ráno ředitelka městské knihovny Barbora Čižinská.

Otevřená výdejní okénka jsou od dnešního dne v hlavní budově knihovny ve Wonkově ulici a v dalších šesti pobočkách. "Vydávány budou knihy předem objednané. Budova knihovny v Kuklenách zůstane uzavřená z důvodu právě probíhající rekonstrukce," uvedla Čižinská.

Studijní a vědecká knihovna plánuje otevřít výdejové okénko od středy 17. února. Od zítřka pak knihovna spustí objednávání knih prostřednictvím online katalogu. Výdej objednaných knih bude probíhat v prvním patře a vstup bude možný jedině s rouškou, ideálně s respirátorem.  

Od dnešního dne funguje i magistrát města podle standardních otevíracích hodin. Mluvčí magistrátu, Kateřina Šmídová, však upozorňuje, že by lidé měli dál preferovat elektronickou nebo telefonickou komunikaci. „Občanům je doporučeno, aby se před návštěvou úřadu domluvili s příslušným odborem, zda je možné jejich požadavek vyřídit elektronicky či telefonicky a aby tento postup upřednostnili před osobní návštěvou. Pro některé agendy mohou klienti úřadu nadále využívat pro vyřízení svých záležitostí online rezervační systém. To se týká zejména osobních dokladů, řidičských průkazů a registru vozidel,“ uvedla mluvčí.

Uvnitř budovy magistrátu nadále platí povinnost nošení roušek nebo respirátorů. Povinné je také dodržování rozestupů. Na chodbách je pro klienty připravená dezinfekce.  

Ohodnoť článek

Foto Informuji.cz | Zdroj ČTK

Štítky knihovna, magistrát, úřad, Hradec Králové, nouzový stav, koronavirus, městská knihovna, kniha, Kukleny, Centrální registr vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská knihovna v Hradci Králové obnovila výdej přes okénko, zájem je velký  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.