Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Broumovský klášter chystá na neděli online prohlídku unikátní knihovny

Tuto neděli se otevře vzácně dochovaná knihovna broumovského kláštera. Zájemci ji budou moci sledovat z pohodlí svého obýváku. Vzhledem k protikoronavirovým opatřením půjde totiž o první živou online prohlídku. Vstupné je 80 korun.

První živá online prohlídka klášterní knihovny bude tuto neděli 14. února od půl čtvrté. Provázet vás budou průvodce Jakub Gruss a archivářka Eva Vodochodská. Prohlídka se zaměří na klášterní knihovnu, která uchovává 17 tisíc svazků knih, a slibuje řadu zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor. „Detailně si díky kameře prohlédnou nástropní fresky, podívají se na ochoz knihovny a prolistují i nejvzácnější poklady z knihovního fondu. Součástí prohlídky bude také krátký předtočený úvod o historii kláštera a jeho založení benediktinským řádem,“ popsala Kateřina Ostradecká z Agentury pro rozvoj Broumovska.

„Prohlídkový okruh je od prosince uzavřen. S návštěvníky kláštera ale nechceme ztratit kontakt, proto jsme se rozhodli vyzkoušet jinou formu prohlídek. Po technické stránce půjde o celkem náročné natáčení, do kterého se zapojí širší tým – věříme však, že se vše vydaří a že budeme v sérii online prohlídek pokračovat i v dalších prostorách kláštera,“ uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Abyste se prohlídky mohli účastnit, je ale potřeba zaplatit vstupné 80 korun na webu GoOut.  Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky. Na dalším webu pak budou moci zájemci klást průvodcům otázky, které budou zodpovězeny na konci prohlídky.

Ohodnoť článek

Foto Jaroslav Winter

Štítky kultura, online, prohlídka, klášter, Broumov, knihovna, historie, Broumovský klášter, Broumovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Broumovský klášter chystá na neděli online prohlídku unikátní knihovny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.