Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Richard Krajčo splnil slib Karlu Gottovi: rok po jeho smrti vydává společný song

Kapela Kryštof společně s Karlem Gottem již před dvěma lety nazpívali společnou vánoční píseň. Tu do světa kapela vypouští právě teď – zhruba rok od zpěvákova úmrtí, tak jak se společně domluvili.

Právě dnes kapela Kryštof vydává očekávanou novinku – song Vánoční, který vznikl už před dvěma lety. „Přišel jsem za Karlem Gottem s písní Vánoční a svěřil se mu, že jsem napsal text, kde hraje významnou roli, a tak mě napadlo, že by se v ní mohl i objevit. Jemu se to naštěstí zalíbilo, a tak jsme se dali dohromady. A on pak asi po týdnu zavolal s jeho ženou Ivankou zpátky, a kromě toho, že souhlasil, abychom spolu nazpívali Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat píseň pro něj a pro Charlottku,“ vzpomíná Richard Krajčo. A tak ještě dřív, než pro Karla Gotta složil hit Srdce nehasnou, stihl s ním před jeho smrtí nazpívat duet.

„Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ dodává Krajčo.

Do režie i scénáře k videoklipu se pustila Krajčova manželka Karin Babinská. Objevily se v něm herecké hvězdy jako Iva Janžurová, Alois Švehlík nebo Dana Batulková. Hudební kritici se shodují, že videoklip připomíná spíš pětiminutový film. Má svůj příběh a je plný emocí. „Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,“ přiznává režisérka s tím, že se snažila zachytit tradiční rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí.

„Ta písnička mě velmi dojala. Je nádherná a já mám díky ní pocit, jakoby tady táta pořád byl. Je úžasné, že i přes vážnou nemoc dokázal natáčet ve studiu a ještě požádal o to, aby song vyšel až rok po jeho smrti. Tak silný byl. Věřím, že se píseň bude lidem líbit a prožijí díky ní opět krásné chvíle,“ okomentovala klip Karlova dcera Dominika.

Ohodnoť článek

Foto Karel Gott agency

Štítky Richard Krajčo, Karel Gott, Vánoce, hudba, videoklip, hudební skupina, smrt, Kryštof, Iva Janžurová, Dana Batulková, Alois Švehlík, Karin Krajčo Babinská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Richard Krajčo splnil slib Karlu Gottovi: rok po jeho smrti vydává společný song  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.