Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Trutnov skautům zmodernizoval klubovnu za 12,5 milionu korun

Z nové klubovny se mohou radovat trutnovští skauti. Radnice investovala do objektu na Horské ulici u autobusového nádraží 12,5 milionu korun. Oprava trvala necelý rok.

Město se pustilo do rekonstrukce objektu vedle autobusového nádraží loni v červenci. Středisko Hraničář, které má aktuálně 121 členů, má tak kompletně zrekonstruovanou budovu.

Trutnovské skautské středisko má čím dál více členů. Mezi dětmi nabývá skauting na popularitě, což je moc dobře. Vede děti k zodpovědnosti, učí je praktickým dovednostem, a především tráví hodně času venku, nikoliv doma u počítačů. Proto je namístě, aby i město jejich činnost podpořilo a zajistilo jim dostatečné zázemí,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Celková částka za rekonstrukci, se vysoukala na 12,5 milionu korun. Oprava trvala necelý rok. Objekt byl zkolaudován na konci června letošního roku a předán zpět skautům k užívání.

Klubovna je kompletně zateplená, má novou fasádu, novou střechu, nová okna a podlahy. Provedeny byly i úpravy vnitřních dispozic. Podstatnou částkou v rozpočtu bylo napojení klubovny na teplovod. Vybudovala se venkovní teplovodní přípojka s přeměňovací stanicí ve sklepním prostoru. „Téměř v každé místnosti jsou nová krbová kamna, ve kterých se skauti učí zatápět a která si hradili sami. Dále jsme v každém patře vybudovali sociální zázemí. Zcela nové místnosti pak vznikly v půdním prostoru,“ dodává trutnovský starosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky rekonstrukce, klubovna, Skaut, Středisko Hraničář, Horská ulice, Trutnov, investice, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov skautům zmodernizoval klubovnu za 12,5 milionu korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.