Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Krkonoších byla otevřena naučná stezka o jelenech

V lokalitě Přední Planina nad Špindlerovým Mlýnem, otevřela Správa Krkonošského národního parku naučnou stezku o jelenech. Jeleni patří mezi největší zvířata žijící v Krkonoších. Stezka má být v nadmořské výšce 1198 metrů novým turistickým cílem. Přilákat má turisty i do méně navštěvovaných míst.

Naučná stezka má naučit seznámit turisty s jeleny hravou formou. „Návštěvníky nečeká záplava vědeckých informací, ale sedm jednoduchých aktivit, při kterých jelena zažijí," řekl mluvčí KRNAPu Radek Drahný.  Vybudování stezky dlouhé 700 metrů, vyšlo na 350.000 korun. Začíná u horní stanice lanovky na Pláni a vede k Boudě na Pláni. Dostanou se na ní lidé s invalidními vozíky i lidé kočárky.

První zastávka poskytne informace o tom, jak jelena popisují myslivci. Na jiné se mohou pokusit jelena doběhnout nebo zvednout jeho parohy. „Děti mohou zjistit, zda jsou větší nebo menší než jelen, laň, rys nebo divoké prase," uvedl vedoucí pracoviště ekologické výchovy KRNAP Michal Skalka.

Jelení Hravá naučná stezka je, po Vřetenovčí Hravé naučné stezce, druhou stezkou tohoto typu v Krkonoších. Cílem je odlehčit turisticky zatíženým místům v Krkonoších. Krkonošský národní park patří mezi petici nejvytíženějších národních parků v Evropě, co se návštěvnosti týká. A návštěvnost neustále roste. Předloni dorazilo do parku a jeho ochranného pásma 3,78 milionu lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook.com/ KRNAP

Štítky Jelení Hravá naučná stezka, Krkonoše, KRNAP, turistika, naučná stezka, jelen, Správa Krkonošského národního parku, Špindlerův Mlýn, Bouda Na Pláni, Krkonošský národní park, Jelena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších byla otevřena naučná stezka o jelenech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.